Borç yapılandırmasında detaylar belli oldu


Gündem 11.06.2021 08:00:00 0
Borç yapılandırmasında detaylar belli oldu

Milyonlarca vatandaşı rahatlatacak düzenleme ile bireysel krediler ile kart borçları uygun vadelere bölünecek. Borçlar tek çatı altında toplanacak, borcunu 31 Aralıka kadar yapılandıranların sicilleri temizlenecek.

Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran yapılandırma yasası kapsamında protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı dâhil borcunu ödeyemeyenlerin yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda olumsuz kayıtları silinecek. Bu düzenlemeden kredilerinin anapara veya taksit ödeme tarihi 20 Mayıstan önce olup da aksatanlar yararlanacak. Borçlarını 31 Aralıka kadar tamamını ödeyen ya da yapılandıranların Risk Merkezinde tutulan kayıtları temizlenecek. 

Türkiye Bankalar Birliği yapılandırma kapsamındaki bu düzenlemeye ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Birinci adımda borcun bulunduğu bankaya ya da finansal kuruluşa başvurulması gerekiyor. İkinci adımda borç hesaplamasına gidilecek. Bankalar müşterilerinin bütçesine uygun vadelere bölerek yapılandırma imkânı sunacak.

TEK ÇATI SEÇENEĞİ

Bankalar hesaplamada kredi katının ödenmemiş toplam borcu, taksitli alışverişlerin toplam borcuyla birlikte yapılandırıyor. Yapılandırmada ise kalan vade, ödenmiş borcun hesaplamasında dikkate alınıyor. Borçların aksaması, hesap kesim tarihlerinin karışması, ödemelerin çakışması ya da borçların unutulması gibi durumlarda ortaya çıkan karışıklığı ortadan kaldırmak için borçları tek çatı altında toplanması da seçenekler arasında yer alacak.


Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim
Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında
Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı! Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı!
Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor