BOSABdan geleceğe sıfır atık hamlesi

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB), almaya hak kazandığı Sıfır Atık Belgesi ile sürdürülebilir kalkınma adına önemli bir hamle yaptı.


Gündem 3.02.2021 15:57:00 0
BOSABdan geleceğe sıfır atık hamlesi

BURSA (İGFA) - Bursa’da altyapı atağının yoğun bir şekilde devam ettiği Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB), hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Atık yönetimi süreçlerinde çevre, insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen BOSAB, Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulumuna imkân veren Sıfır Atık Belgesi’ni Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden almaya hak kazandı.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ÖNEMLİ’

BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, her alanda örnek bir OSB olmak için çaba gösterdiklerini belirterek “BOSAB olarak, yaşanabilir bir çevre her zaman için öncelikli ilkemiz. Doğal kaynaklarımızı koruyarak üretmek ve ekonomiye katkı sağlamayı temel görev olarak benimsemiş bulunuyoruz. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına alma, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakma noktasında üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin en iyi OSB’leri arasında yer almak için çalışmalarımıza ilk günkü kararlılıkla odaklanmış durumdayız” dedi.

‘ROL MODEL OLACAĞIZ’

Altyapı çalışmalarını olumsuz hava koşullarına karşın aksamadan devam ettirirken Sıfır Atık Belgesi almalarının ayrı bir motivasyon unsuru olduğunu da kaydeden Akyıldız, “Yol ve altyapı çalışmalarımızda tempoyu her gün daha da artırıyoruz. Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi olarak, tıpkı sıfır atıkta olduğu gibi çevreyi koruma adına daha birçok çalışmada sadece Bursa’da değil ülke çapında rol model olacağız” ifadelerini kullandı.

 


Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"