BTSO, Bursa iş dünyasının taleplerini Ankara’ya taşıdı


Gündem 30.10.2021 15:30:00 0
BTSO, Bursa iş dünyasının taleplerini Ankara’ya taşıdı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Meclis Başkanlık Divanı ile Yönetim Kurulu üyeleri Ankara’da Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret etti.

ANKARA (İGFA) -  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanlık Divanı ile Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret etti. Ziyarette Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar ve ilgili bürokratlar da yer aldı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay düzenlenen toplantıda Bursa ekonomisi ve Oda bünyesinde yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşırken, BTSO üyelerinin gündeme taşıdığı görüş ve önerileri Bakan Mehmet Muş’a sundu.

“TÜRKİYE AYLIK 20 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYOR”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, BTSO heyetinin taleplerinin çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını, Bakanlık olarak ihracat ve yatırımlara tam destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. İhracatçı firmaların finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve lojistik imkanlarının geliştirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu belirten Bakan Muş, bu doğrultuda İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Türk Eximbank’ın sermayesini ve reeskont kredilerini artırmaya devam edeceklerini belirten Bakan Muş, desteklerin gerçek manada ihtiyacı olan ihracatçılara ulaştırılacağının altını çizdi. Türkiye’nin artık aylık 20 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olduğunu kaydeden Mehmet Muş, ihracatçılar için sürdürülebilir ve hızlı lojistik çözümleri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

“BURSA SANAYİDEKİ DÖNÜŞÜME EN HAZIR KENT”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ekonomisinin üretim ve ihracata dayalı büyümesi hedefiyle önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Türkiye’de GSYH içinde imalat sanayinin payının yüzde 16 seviyesinde olduğunu anımsatan Başkan Burkay, Bursa’nın 240 milyar liralık ekonomik işlem hacmine ise sanayi katkısının yüzde 46 olduğunu söyledi. Bursa’nın 11 bin kilometrekarelik toplam yüzölçümü içinde sanayinin binde 8’lik sınırlı payına rağmen bu katkıyı verdiğine dikkati çeken Başkan Burkay, “Bursa, Türkiye’nin sanayide yüksek katma değerli ve ileri teknolojili alanlara dönüşüm hedefine en hazır kent konumunda. BTSO olarak ölçek ekonomisine geçişin dönüşüm üssü olacak TEKNOSAB’ı hızla hayata geçiriyoruz. Bursa Model Fabrika, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi BUTEKOM, BTSO MESYEB, BUTGEM ve Enerji Verimliliği Merkezi gibi projelerimizle de firmalarımızı sanayideki dönüşüm sürecine hazırlıyoruz.” dedi.

Bursa’nın ihracat performansına ilişkin de bilgiler veren Başkan Burkay, otomotiv sektörünü derinden etkileyen çip krizine rağmen yıl sonunda 16,5 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini sözleri ekledi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı