BTSO üyeleri ABD Otomotiv Yan Sanayi Fuarına katıldı


Gündem 6.11.2021 14:00:00 0
BTSO üyeleri ABD Otomotiv Yan Sanayi Fuarına katıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Küresel Fuar Acentesi (KFA) projesi kapsamında 40 firmadan yaklaşık 60 kişilik heyetle ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Automotive Aftermarket Products Expo (AAPEX - 2021) Fuarı’na katıldı.

BURSA (İGFA)- BTSO üyeleri, 2 trilyon doları aşkın küresel otomotiv satış sonrası endüstrisini temsil eden fuarda, yeni ürünlere, iş çözümlerine ve işbirliği fırsatlarına odaklandı.

Küresel Fuar Acentesi ile bugüne kadar 200’den fazla yurt dışı iş gezisi programı düzenleyerek Bursa’nın dış ticaret performansına katkı sağlamayı sürdüren BTSO, dünyanın en büyük ithalatçısı konumunda bulunan ABD’ye temaslarını artırdı.

Türkiye’nin en önemli hedef pazarları arasında bulunan ABD’nin farklı bölgelerinde gıda, tekstil ve mobilya sektörlerinde son 2 ayda düzenlenen Franchise Expo, LA Textile ve High Point gibi fuarlara BTSO organizasyonuyla katılan Bursa iş dünyası temsilcileri, şimdi de 2 milyar dolarlık küresel otomotiv yenileme pazarı endüstrisini temsil eden AAPEX 2021 Fuarı’nda yer aldılar.

Otomotiv yan sanayi sektöründe yeni ürünler, iş çözümleri ve ağ oluşturma fırsatları sunan AAPEX – 2021, 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 700 stantlı katılımcıyla gerçekleştirildi. Fuarda, otomotiv iç-dış aksesuarlarından soğutuculara, otonom araçlardan pillere, fren sistemlerinden araç bilgisayarlarına kadar yüzlerce ürün ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

 

"BURSA İŞ DÜNYASI OLARAK ABD PAZARINDA ETKİN OLMAK İSTİYORUZ"

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’nin ihracatçılar için kritik bir hedef pazar konumunda olduğunu söyledi. Şener, “Bursa iş dünyası olarak bizler de ABD pazarındaki etkinliğimizi artırmak istiyoruz. ABD, 11 milyon adet ile dünyanın en büyük motorlu araç üreticileri arasında yer alıyor. ABD, aynı zamanda yıllık 17,5 milyon adetlik büyük bir iç pazara da sahip.

Ülkenin otomotiv ithalatı 2020 yılında 354 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Son 3 yıldır ülkemizden ABD pazarına yapılan otomotiv endüstrisi ihracatı 1 milyar seviyesinde gerçekleşse de sahip olduğumuz potansiyel ve pazarın büyüklüğüyle bu rakamı çok daha yüksek seviyelere taşıyabiliriz. Buna istinaden Bursa iş dünyası olarak ABD’ye son 2 ayda 4 farklı iş gezisi organizasyonu düzenledik. Ticari hayatın da normalleşmeye başlaması ve yurt dışı iş gezisi organizasyonlarımızla firmalarımızın ABD pazarında çok daha etkin bir konumda yer alacağına inanıyoruz ” dedi.

BTSO üyeleri, ABD temasları kapsamında Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz ve Los Angeles Ticaret Ateşesi Yavuz Mollasalihoğlu'nun organizasyonunda West Los Angeles Ticaret Odası ile bir araya gelerek, ABD’deki yatırım ve işbirliği fırsatlarına ilişkin bilgiler aldı. BTSO üyeleri ayrıca yine otomotiv yan sanayi sektöründe AAPEX ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen SEMA Fuarı’nı da inceleme fırsatı buldu.

Fuara BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ile BTSO Meclis Üyeleri Ömer Eşer, Yusuf Ertan, Erol Dağlıoğlu, Bülent Şener ve otomotiv yan sanayi sektör temsilcileri katıldı.

BTSO organizasyonuyla gerçekleştirilen ABD Yurt Dışı İş Gezisi Programı’na katılan firmalar, KOSGEB’den 10 TL’ye, BTSO’dan da 1 TL’ye kadar destek alabiliyor.


Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı
Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak