BU İKİ KİŞİ 55 KİŞİNİN EKMEĞİ İLE OYNADILAR


Yaşam 28.01.2021 10:30:00 0
BU İKİ KİŞİ 55 KİŞİNİN EKMEĞİ İLE OYNADILAR

2019 yılında Isparta belediyesinde hiç çalışmadan yüksek mesai ile maaş alanların iş akdi fes edildi. Bu işten çıkarılanlar için bazı kişiler duygu sömürüsü ile kamuoyunu etkilemeye çalıştı. Şimdi cadde ve sokaklarda otopark görevlisi olan 55 emekçi mahkeme kararı uygulamaya geçtiğinde kış ortasında işsiz kalacak. Çalışmadan maaş alanlar için ortalıkta konuşanlar bakalım bu 55 emekçiler için ne diyecekler? Bu kararın ortaya çıkmasına neden olan 2 kişi için ne diyecekler?

Sonucunu hiç düşünmediler, ücretli otoparkın iptalini istediler. Mahkeme kararını verdi… Belediye ile imar değişikliği konusunda her türlü meclis kararı ile eskiden yapılmış yapılardaki çıkmaları CİMER ve mahkemeye itiraz yolunu seçenlerin meşgul olduğu işler arasında cadde otoparkları da vardı. Musa Burç ile Mustafa Kahveci’nin cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasının iptali için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, otoparklardaki ücretli uygulamasının iptaline hüküm verdi.

Isparta Belediyesi’nin şehirdeki trafik keşmekeşliğini ortadan kaldırmak için esnaflar arasında yapılan anket sonuçlarına göre uygulamaya koyduğu ücretli otopark uygulamasının iptali, hiç düşünülmeyen bir sonuç doğuruyor. Cadde ve sokak otoparklarında çalışan, özellikle kış günlerinde yağmur-kar demeden zor şartlar altında ekmeğini çıkarma derdinde olan işçiler bu karardan etkilenecek. Isparta Belediyesi’nin otoparklar için istihdam ettiği 55 kişi işsiz kalacak. Asgari ücretle zor koşullar altında çalışan işçiler kışın ortasında işsiz kalacak. Bilindiği üzere Isparta Belediyesi, cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasını başlatırken esnaflar arasında anket yapmış, esnafların uygun görüşü sonrasında bu uygulamaya başlamıştı.


Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide