Bu şartları yerine getirenler İŞKUR'dan 2870 TL alacak


Gündem 13.07.2020 13:13:00 0
Bu şartları yerine getirenler İŞKUR

İŞKUR, işbaşı eğitim programları ve meslek kursları ile iş sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Meslek kurslarına katılan gençler, iş öğrenirken, bu sürede cep harçlığı da alıyor.

Günlük ödeme; sanayi sektöründeki iş garantili mesleklerdeki kurslara katılanlara 60, geleneksel mesleklerdeki kurslara katılanlara 40, istihdam garantisiz kurslara katılanlara 30 lira olarak uygulanıyor.

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde sanayi sektöründe iş garantili meslek kurslarına katılan kadınlara ise günlük 95 lira ödeniyor.

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili kurslara katılan kadınların 2-5 yaş arası çocukları için ayrıca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor.

Katılımcılar aylık (26 gün üzerinden) 780 ile 2 bin 870 lira (2 bin 470 lira harçlık+400 lira kreş desteği), 160 günlük kurs süresince de 4 bin 800 ile 17 bin 200 lira (5 aylık kreş desteği dahil) arasında para alabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR
 
● Kuruma kayıtlı işsiz olmak

● 15 yaşını tamamlamış olmak
● Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak

● İşverenin aradığı özel şartları taşımak

● İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak

● Emekli olmamak 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü