BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI PANEL:

BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI PANEL: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE KENTLERİN ÖNEMİ VE BAŞARILI SIFIR ASTIK UYGULAMALARI KONUŞULDU


Yaşam 9.06.2022 16:46:00 0
BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI PANEL:

BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI PANEL: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE KENTLERİN ÖNEMİ VE BAŞARILI SIFIR ASTIK UYGULAMALARI KONUŞULDU

Bucak Belediyesi tarafından 2. Sıfır Atık Festivali kapsamında “İklim Değişikliği ile mücadelede Kentlerin Önemi ve Başarılı Sıfır Astık Uygulamaları Konulu” panel gerçekleştirildi. Meydan Parkında açık alanda gerçekleştirilen panele Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yazar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehmet Atasayar, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Gezmez, Ahmet Özcan, Okul Müdürleri, Öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Panelin  Moderatörlüğünü Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Oğuzhan Erdoğan yaparken, Panaelistler Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Yunus Pamukoğlu, Çevre Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Derya Ünver, Isparta Belediyesi Çevre Mühendisi Cüneyt Arslan ve Eğirdir Belediyesi Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş oldu.

Panelde çevre, sıfır atık, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularına  dikkat çekildi. Belediyelerin başarılı uygulamaları anlatıldı.

Başkan Emrullah Ünal: “Amacımız gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak”

Panelin açılışını gerçekleştiren Başkan Ünal, Türkiye’de çevre ve sıfır atık konusunda öncü belediyeyiz. Bu panelimiz ile iklim değişikliği ve çevre konusunda ciddi bir farkındalık oluşturduk. Etkinliğimizi salonlardan çevreye parklara yaydık. Vatandaşlarımızın katılımı bizleri mutlu etti. Bucak Belediyesi olarak en önemli hedeflerimizden biri Gelecek nesillerimize daha temiz bir çevre bırakmak. Bunun içinde çevre ve sıfır atık konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Panelistlerden Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Yunus Pamukoğlu, panelde “İklim değişikliğinin nedenleri, iklim değişikliği ile mücadele yolları ile akıllı kentlerde sürdürülebilir kalkınma modelini anlattı.

Çevre Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Derya Ünver “Kuraklık ve kıtlığa dikkat çekti. İklim değişikliği ile mücadelede bireysel çalışmaları anlattı.”

Isparta Belediyesi Çevre Mühendisi Cüneyt Arslan ve Eğirdir Belediyesi Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş ise Belediyelerindeki çevre ve sıfır atık politrikalarını katılımcılar ile paylaştı.

Panel, katılımcılara katılım belgesi, hediye takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile son buldu. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği