BUCAK SIFIR ATIK FESTİVALİ BAŞLADI: ETKİNLİKLER VE SERGİ ALANI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Çevre ve Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturan ve birbirinden farklı etkinlik, panel, teknik gezi ve atölyelerle dolu dolu 2 gün sürecek olan Bucak Çevre ve Sıfır Atık Festivali başladı.


Yaşam 8.06.2022 16:11:00 0
BUCAK SIFIR ATIK FESTİVALİ BAŞLADI: ETKİNLİKLER VE SERGİ ALANI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Çevre ve Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturan ve birbirinden farklı etkinlik, panel, teknik gezi ve atölyelerle dolu dolu 2 gün sürecek olan Bucak Çevre ve Sıfır Atık Festivali başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği, Bucak Belediyesi tarafından gelecek nesillere daha temiz bir çevre mirası bırakmak amacıyla çevre ve sıfır atık konusunda önemli bir farkındalık çalışması olan Bucak Çevre ve Sıfır Atık Festivali yoğun katılımla kapılarını açtı. 2 gün sürecek olan  festival kapsamında çevre, sıfır atık, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularına  dikkat çeken paneller, etkinlikler, atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Sıfır Atık Festivaline Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İlker Kar, Bucak İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Zeliha Tolunay Uyg. Tekn. ve İşlet. Yük. Ok. Müdürü Doç. Dr. Osman AKIN, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr  Mehmet ÖZMEN, Bucak Belediye Başkan Yardımcıları Doç Dr. Oğuzhan Erdoğan ve Yasin Çiçek, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, AK Parti Bucak İlçe Kadın Kolları Başkanı Emra Akçay Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Osman Şahan, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarla,  kamu kurumlarının amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal açılış konuşması yaptı.
Açılış konuşmasının ardından, Bucak'ta düzenlenen Sıfır Atık Festivali kapsamında Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerle yaptıkları kıyafetleri sergilediği defile, ilgiyle izlendi. Programda, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin geri dönüşüm şarkısı eşliğinde ront gösterisi, Oğuzhan MTAL Öğretmeni Gülsün Çelik eşliğinde öğrencilerin jimnastik gösterisi de yer aldı. Gösterilerin ardından Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve protokol üyeleri, festival alanı açılışı ve kurdele kesimini gerçekleştirdiler. Misafirler, Açılışın ardından festival alanında kurulan stantları gezdiler. Festival kapsamında atık pil toplamada dereceye giren Zübeyde Hanım Anaokulu, Vilayetler Hizmet Birliği ve Karapınar İlkokulu’na ödülleri takdim edildi. Festivale destek veren Atlas İnşaat ve Geri Dönüşüm Firmasına, Çevpaş Plastik Geri Dönüşüm Firmasına ve  Habitat Geri Dönüşüm Firmasına teşekkür belgesi verildi. 
Başkan Emrullah Ünal: “Amacımız gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak”
Başkan Ünal, Türkiye’de ilk defa böyle bir organizasyonu Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin önderliğinde Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın himayesinde Bucak’ımızda gerçekleştirmiş, birçok belediyemize örnek olmuştuk. Bu yılda bu festivalimizin 2.sini gerçekleştiriyoruz. Çevre ve sıfır atık konusu yerel yönetimler olarak belediyeler olarak en önemli gündemlerimizin içerisinde yer alıyor. Bu festivalimizle bu konuda ciddi bir farkındalık oluşturduk.  Ben Bucak Çevre ve Sıfır Atık Festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza, okullarımıza, stklarımıza, firmalarımıza, muhtarlarımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerimize daha temiz bir çevre bırakmak için çevre ve sıfır atık konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 


Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı
Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk