BUCAK'TA BAYAT EKMEKLER ÇÖPE DEĞİL, EKMEK KUTUSUNA


Gündem 9.07.2020 01:04:00 0
BUCAK

BAYAT EKMEKLER ÇÖPE DEĞİL, EKMEK KUTUSUNA
Bucak Belediyesi ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi amacıyla kentin belirlenen noktalarına 100 bayat ekmek kutusu yerleştirdi.
Bucak’ta ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi amacıyla kentin belirlenen noktalarına 100 bayat ekmek kutusu yerleştirdi.
Bayat ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefleyen Bucak Belediyesi bu konuda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe atıldığı günümüzde, israf edilen ekmekleri kazanıp, koruma altındaki ve sokaktaki hayvanlar için kullanmak isteyen Bucak Belediyesi, bu amaçla mahallelere ve ekmek israfının yoğun olduğu restaurant ve lokantalara 100 adet bayat ekmek kutusu yerleştirmeye başladı. Bucak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganı ile başlattığı kampanya dolayısıyla parklara ve sokaklara yerleştirmeye başladığı ilk bayat ekmek kutularının montajı da tamamlandı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi amaçlarını taşıyan proje kapsamında, ekmek israfıyla ilgili farkındalık oluşturulmasının planlandığını söyledi. Proje kapsamında Bucak genelinde çöpe atılan ekmek miktarının en aza indirilmesinin de hedeflendiğini kaydeden Ünal “Projenin bir diğer önemli hedefi ise bayat ekmeklerin toplanarak hayvan barınaklarında ve sokakta kalan köpek ve kedilere ulaştırılması. Bu amaçla belirlenen noktalara 100 bayat ekmek kutusu yerleştirilecek. Buralarda toplanan ekmekler, hayvan barınaklarına götürülecek. İnşallah bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı yerlerde değil önümüzdeki süreçte Bucak’ın tamamında ekmekleri çöpe atılmaktan kurtarmış olacağız. Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemektir.” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi