Yaşam

Yaşam Haberleri

BUCAK’TA BİR İLK YAŞANDI


Yaşam 8.06.2020 22:40:00 0
BUCAK’TA BİR İLK YAŞANDI

Bucak Belediyesi’nin, Bucak’ta başlattığı ‘arabada sinema’ etkinliği ilk günde yoğun ilgi gördü. Bucaklılar, pandemi döneminde araçlarında sinema izleyerek açık havada sosyal bir etkinliğe katıldılar. Etkinliğe Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Oda Başkanları ve Bucak Halkı katıldı. Film başlangıcında konuşan Başkan Emrullah Ünal, “ Korona virüs ile mücadelede sürecinde gösterdiğiniz özveri, sabır ve destek için hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu pandemi sürecinde Bucak Belediyesi olarak temizlik ve dezenfekte çalışmalarından, sosyal yardımlara, kültür ve sanattan, eğitim faaliyetlerine, yatırım ve projelerden, klasik belediyecilik çalışmalarına kadar birçok çalışma gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle biliyorum çok sıkıldınız.Bizde bu süreçte Bucak Belediyesi olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Sinemaya gidemeyen siz değerli hemşehrilerimiz için Bucak’ta ilk kez düzenlediğimiz nostaljik arabalı sinema etkinliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı filmleri siz  Bucaklı sinemaseverlerle buluşturuyoruz.

İlk Film gösterimimiz bu akşam dev perdede yönetmenliğini Alper Çağlar’ın yaptığı “Dağ-2” filmi. Sinemaseverler arabalarından inmeden güvenli bir şekilde sinema keyfi yaşayacak. Filmin sesi fm radyo frekansı üzerinden arabalardan dinlenebilecek. Yaklaşık 2 saat sürecek film gösterimi sırasında sizlere patlamış mısır ikramımız da olacak .

7 Haziran Pazar günü ise Sarıkamış Çocukları filmimiz ile saat 21.00’de yine bu alanda siz sinemaseverler le buluşacak. Bucak Belediyemizin kültür ve sanat etkinlikleri bundan sonrada devam edecek. İyi seyirler” ifadelerini kullandı.

Bucak Belediyesi, ‘arabada sinema’ etkinliğiyle sinemaseverleri beyaz perde ile buluşturdu. Bucak’ta ilk kez başlatılan etkinlikle vatandaşlar covid-19 tedbirleri kapsamında evlerinde kaldıkları dönem sonrasında sinema izlemenin keyfini yaşadı. Bucak’ın eski Perşembe pazarı yerinde gerçekleştirilen arabada sinema etkinliğine araçlarından çıkmamak kaydıyla park ederek izlediler. Birçok vatandaş yanlarında getirdikleri çay ve çerezleri ile arabada sinema izlemenin keyfini sürdü. Açık alanda dev ekrana oynatılan filmin sesi radyo frekansını ile izleyenlerin araçlarında duymaları sağlanarak, çevredeki vatandaşların gürültüden rahatsız olması önlendi. Saatler 21.00’i gösterdiğinde etkinliğin filmi ‘Dağ 2’ izleyiciyle buluştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Arabada sinema etkinliğine katılan vatandaşlar,  “Böyle bir etkinliğe ihtiyacımız vardı. Uzun zaman evde kaldık. Hem film izlemek hem de biraz dışarıda vakit geçirmek adına güzel oldu. Emrullah Ünal başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

İŞTE BAŞKAN ÜNAL’IN KONUŞMASI VE AKŞAMDAN KESİTLER;

    


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!