BUCAK’TA BOTANİK BAHÇESİ VE DOĞAL YAŞAM ALANI KURULUYOR


Yaşam 24.07.2020 16:18:00 0
BUCAK’TA BOTANİK BAHÇESİ VE DOĞAL YAŞAM ALANI KURULUYOR

BUCAK’TA BOTANİK BAHÇESİ VE DOĞAL YAŞAM ALANI KURULUYOR...

 

Bucak ilçesinde Botanik Bahçesi ve Hayvanat Bahçeli Doğal Yaşam Alanı kurulması için Bucak Belediyesi ile Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji arasında protokol imzalandı. Protokolü Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Türkiye Bilim Evleri Kurucu Müdürü Selim Değer imzaladı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Bucak ilçemize önemli bir kazanım sağlamak için Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji ile işbirliğine gittik.

 

Mülkiyeti Belediyemize ait olan Mimar Sinan Mahallesi TBE Bucak Koleji Güney Cephesinde bulunan, 1073 m2’lik park alanının botanik bahçe ve Mimar Sinan Mahallesi TBE Bucak Koleji Güney - Batı Cephesinde bulunan, 4808 m2’lik park alanın halka ve diğer çocuklara açık Hayvanat Bahçeli Doğal Yaşam Alanı oluşturulması için protokol imzaladık.

 

Botanik Bahçe olarak planlanacak olan 1073 m2’lik alanda, ilçemiz iklim koşullarında yetişebilecek olan çeşitli ağaç, ağaççık, çalı ve otsu – odunsu bitki türlerinin dikilmesi ve yetiştirilmesi ile içerisinde Osmanlı Sultan Tavuğu ve Ankara Tiftik Keçisi barınma yeri ve gezinme yerleri olacak. Hayvanat Bahçeli Doğal Yaşam Alanı olarak planlanan 4808 m2’lik parkın etrafı çeşitli ağaçlar dikerek çevreleyecek, çevrili alan içinde antrenman parkuru, iç kısımlarda ise taşınabilir ahırlarda ceylan ve farklı at türleri, ördek, silün, kaz ve tavus kuşu barınağı, mini sera ve kum havuzu, mini güneş panelleri ve rüzgar tribünü olmak üzere içerisinde açık sınıf ve halka açık spor alanı oluşturacak. Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde botanik bahçesi ve Hayvanat Bahçeli Doğal Yaşam Alanı halkımıza ve tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek. Botanik Bahçesi ve Hayvanat Bahçeli Doğal Yaşam Alanı kurulması için imzaladığımız protokolün ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması