BUCAK'TA İLK COVİT-19 VAKASI 62 YAŞINDA BİR KADIN POZİTİF


Sağlık 5.04.2020 15:20:00 0
BUCAK

Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur: Dün akşam saatlerinde, İstanbul temaslı Bucak İlçemizde ikamet eden, 62 Yaşındaki Teyzemiz sağlık sorunu şikayetleri ile hastanemize başvurmuş, teyzemize yapılan Covid-19 test sonucu Pozitif çıkmıştır. Olayın ardından derhal Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Bucak Devlet Hastahanesi Yönetimi, Hekimlerimiz ve Sağlık Çalışanlarımız gerekli önlem ve tedbirleri almıştır. Hastamız şuan Bucak Devlet Hastanemizde tedavi altında olup, genel durumu iyi seyretmektedir. Teyzemizin temas kurduğu 12 kişiye ulaşılmış, ilgili kişilerden numune alınarak hızlı teste gönderilmiş, hızlı test sonuçları negatif çıkmıştır. Detaylı test sonuçları için ilgili kişilerden tekrardan numune alınarak teste gönderilmiştir. Temas kurulan 12 kişi şuanda evlerinde karantina altına alınarak izole edilmiştir.

Hastanemizin daha önceden Pandemi Hastanesi olarak ilan edilmesi ile Hastane Yönetimimiz ivedi bir şekilde hazırlıklarını yapmıştır. Covid-19 ile ilgili yeterli sayıda Hızlı Tanı Kitleri, Tıbbi teçhizat ve malzemeler eksiksiz hazır durumdadır. Salgının İlçemimizde yayılmaması için hemşehrilerimizinden, Bakanlığımızın ve Kurumlarımızın aldığı tedbirlere harfiyen uymalarını istirham ediyorum. Mecburiyetimiz olmadığı sürece evimizden çıkmayalım, evimizde kalalım. Koronovirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Tüm hemşehrilerimize sağlıklı günler diliyorum.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.