BUCAK’TA ŞEHİR İÇERİSİNDE HAYVAN BESİCİLİĞİ YAPANLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILIYOR


Yaşam 20.07.2020 21:32:00 0
BUCAK’TA ŞEHİR İÇERİSİNDE HAYVAN BESİCİLİĞİ YAPANLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILIYOR
Bucak Belediyesinin insan odaklı çalışmaları büyük takdirle karşılanıyor. Belediyenin yaptığı işlerden Halk son derece memnun.
Bucak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent içerisinde küçükbaş, büyükbaş ve kümes hayvanı besleyen, otlatan ve ahır yapan şahısları hayvanlarını kent dışına çıkarmaları için uyarıyor, kurallara uymayanlara ise cezai işlem uygulanıyor.

Konuyla ilgili yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “Kent içerisinde kümes ve ahır yapmak, ticari amaçlı kümes ve ahır hayvanı beslemek, bu hayvanları kent içerisinde otlatmak, gezdirmek ve satışa sunmak kanun gereği yasak. Ancak bazı vatandaşlarımız hala daha kent içinde hayvan besiciliği yapıyor. Vatandaşlarımızdan koku ve sinek noktasında çok sayıda şikâyet alıyoruz. Bugüne kadar 12 vatandaşımız kent içerisindeki ahırlarını kent dışına taşıdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum”dedi.

Başkan Ünal açıklamasında; kent merkezlerindeki insanlarla iç içe yapılan hayvan besiciliğinin ve besicilikte kullanılan, ahır ve ağılların, çevre ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirtilerek, özellikle de bulaşıcı hastalıklar açısından büyük risk oluşturduğu ifade etti. Konu ile ilgili belediyeye çok sayıda şikâyet dilekçesinin geldiğini belirten Başkan Ünal, insan sağılığı ve şehir yaşantısı gereğince bu kararın alındığı, ilgililerin verilen tarihe kadar uygun görülen yerlere taşınmaları gerektiği, kurban sonrası ise denetimlerin daha da sıklaşacağı uyarısında bulunarak, Zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler aralıksız sürdürülerek, halkın sağlığını tehlikeye düşürecek olumsuz davranışlara izin verilmeyecektir.” dedi.
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde