Buldan Belediyesinin bir hayali daha gerçek oluyor

Denizlinin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in seçim vaatlerinden biri olan Buldan’a doğal gaz getirilmesiyle ilgili ön etüt çalışmaları başladı.


Gündem 24.02.2021 13:30:00 0
Buldan Belediyesinin bir hayali daha gerçek oluyor

DENİZLİ (İGFA) - Denizlinin ilçesi Buldanlıların yaklaşık 10 yıldan beri hayalini kurduğu doğal gazın ilçe getirilmesiyle ilgili çalışmalar sonuç verdi.  Buldan’da iki günden beri ön etüt çalışmasını sürdüren BOTAŞ Komisyon Başkanı Alperen Altıparmak ile BOTAŞ Genel Müdürlüğünden Harita Teknisyeni Yücel Bayık, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti.

BOTAŞ yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen ile Belediye Meclis üyeleri ve imar ve Şehircilik Müdürü Ekrem Uludağ’ın da katıldığı ziyarette, Buldan’a doğal gaz verilmesiyle ilgili ön etüt çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Buldan’a doğal gazı getirecek boru hattı ile ilgili alternatif güzergâhların değerlendirildiğini ve ön etüt çalışmasının devam ettiğini belirtilirken Başkan Şevik,  “ İlçemizin modern, çağdaş temiz bir ilçe durumuna gelebilmesi için 10 yıldan beri süren görüşmeler ve çalışmalar sonuç verdi. Uzun sürecek bir ön etüt çalışması yapılacak olsa da ilçemize doğal gazın gelmesi için startın verilmiş olması bizleri mutlu etti” dedi.

Buldan Belediyesi’nin doğal gaz çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da vurgulayan Başkan Şevik, “ Sahip olduğumuz tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimiz ile turizm kenti olan Buldan’a, kış aylarında yaşanan hava kirliliği yakışmıyor. O nedenle ön çalışmaların bir an önce tamamlanarak doğal gazın Buldan’a getirilmesiyle ilgili yapılacak her türlü çalışmaya, Büyükşehir Belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Başkan Şevik, elektrik ve telefon kabloları yer altına alınmasıyla ilgili de kurumlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Başkan Şevik, “İlçemize, hava kirliliği kadar, kültürel zenginliğimiz evlerimizin görüntüsünü kapatan, görüntü kirliliği oluşturan elektrik ve telefon kabloları da yakışmıyor. Elektrik ve telefon kabloların, doğal gaz çalışmalarıyla birlikte yer altına alınması için AYDEM, Türk Telekom, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ ile temaslarımız sürüyor” dedi.

 

  

 

 


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor