“Bulgaristan’da halkın iradesini temsil eden her hükümetle çalışmaya hazırız”


Gündem 15.07.2021 16:30:00 0
“Bulgaristan’da halkın iradesini temsil eden her hükümetle çalışmaya hazırız”

Bulgaristanda Türkiye Cumhuriyetinin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök “24 Chasa” gazetesine geniş bir mülakat verdi. İkili ilişkileri değerlendiren Büyükelçi, değişen siyasi durum karşısındaki beklentilerini değerlendirdi:

BULGARİSTAN (İGFA) - T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye için Bulgaristan, Avrupaya açılan bir kapı ve NATOda stratejik bir müttefik olduğunu belirterek, "Türkiyeyi sınamalarıyla anlayan ve Avrupa topraklarında bizim adımıza bunları uygun bir şekilde sunan bir AB üyesi ülkesidir. Bu nedenle, bir sonraki hükümetin başına kim geçecek olursa olsun, Bulgaristan ile şimdiye kadar sahip olduğumuz bu iyi ve güçlü işbirliğinin devamını görmek istiyoruz. Bulgaristan halkının iradesini temsil eden her hükümetle çalışmaya hazırız” dedi.

Aylin Sekizkök, HÖH ve Boyko Borisov’un seçim öncesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden sonra oluşan “müdahale” suçlamalarını kesinlikle kabul etmediğini öne sürerek, şunları kaydetti.

“Sayın Erdoğan Bulgaristan vatandaşlarına kime oy vereceklerini de söylemedi. Kaldı ki, seçmenler liderlerinin fotolarına bakıp ona göre oy vermiyorlar. Onların oyları sadece Bulgaristan dinamiklerine, sevdikleri vatanları Bulgaristandaki süreçlere bağlı. Mutlu ya da değil, bıkkın ya da değil, seçmen olarak bir takım beklentileri var. Bunlar Bulgar siyasetinde belirleyici faktörlerdir. Bu yüzden Türkiyeyi suçlayıcı bir şekilde işaret eden tüm bu çevreler beni çok şaşırttı. Bu tamamen Bulgaristanın bir iç politikasıdır”.


Keşan'da ölümlü kaza Keşan'da ölümlü kaza
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı
Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı! Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Başkan Dönmez, Başkan Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti Başkan Dönmez, Başkan Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti