BURDUR'A 7,6 MİLYONLUK MEYVE KURUTMA TESİSİ


Gündem 10.06.2020 20:11:00 0
BURDUR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü, Burdur’a milyonluk bir yatırım daha kazandırdı.


Ulusal fon ve Avrupa Birliği eş finansmanından oluşan hibe desteklerinden tüm çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yararlanabilmesi adına çok kapsamlı çalışma yürüten TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, başvuru süreci tamamlanan projelerin sözleşme imzalama sürecini de hızlı bir şekilde sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Koordinatörü Mesut Yıldıran: “ Meyve Ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında Bucak’ın Demirli Köyünde hayata geçirilecek kurutma tesisinin sözleşmesini KG Melli firmasıyla imzaladığımızın müjdesini paylaşmak isterim. 7,6 milyonluk meyve sebze kurutma tesisinin ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üç milyonu kurumumuz tarafından geri ödemesiz olarak desteklenen bu dev proje ile hem dünyanın en büyük kuru meyve üreticisi ve ihracatçısı olan ülkemizin son yıllarda ihracatta eksikliğini htiği tamamen organik kollektörlü kurutma tesisine bir yenisi daha eklenmiş olacak hem de bu modern tesis ile ilimize 40 kişilik bir doğrudan istihdam sağlanmış olacak. Ayrıca hammadde üreticilerinden yardımcı maddeye, işletme malzemesinden paketlemeye tüm sektörler de bu yatırımdan olumlu yönde etkilenmiş olacak. Bizler TKDK olarak bu yatırımların çok daha fazlasını Burdur’a kazandırmak için gayret ediyoruz ve dolayısıyla şu an proje kabul döneminde olduğumuzu hatırlatarak tüm yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan

İbrahim Özkan’dan Akseki belediyesi’ne sert eleştiriler: “Polemik değil, icraat Görmek istiyoruz” Antalya İbradı eski Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Akseki Belediyesi ve CHP Akseki İlçe Başkanlığı’na yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özkan, sosyal medya üzerinden yönelttikleri soruların cevapsız bırakıldığını belirtere
Isparta Şoförler Odası’nda Tartışmalı Seçim Basına kapalı olarak yapılan Isparta Şoförler Odası seçimlerinde, gelen tepkiler sonrası yalnızca bazı basın mensuplarının içeri alınmasına izin verildi. Mevcut Başkan Mehmet Yücedağ’ın kazandığı seçimler, şeffaflık tartışmalarını
Başkan adaylarının yönetim listeleri belli oldu Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan adaylarının yönetim listeleri
AK Partili Kurucudan Emekliler Adına Sesleniş AK Parti Kurucu İl Başkanından Emekliler İçin Erdoğan’a Açık Mesaj
Tepkiler Sonuç Verdi: Gazeteciler Şoförler Odası Kongresine Alındı Isparta Şoförler Odası seçimlerinde sabah saatlerinde salona alınmayan basın mensupları, gelen tepkilerin ardından kongreyi takip edebildi.