Gündem

Gündem Haberleri

BURDUR'A BÜYÜK YATIRIM


Gündem 6.08.2020 16:33:00 0
BURDUR

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ BAYRAM ÖZÇELİK: HÜKÜMETİMİZİN KURDUĞU TKDK BURDUR İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ, iki kategori altında çıkılan 9. Proje Başvuru Çağrı ilanında  “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığındaki proje kabulünü 10.07.2020 tarihi itibariyle tamamladı. Diğer yandan besi, süt ve kanatlı hayvancılığı yatırımlarını içeren “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” başlığında proje kabul sürecinin 29.07.2020 tarihinde sone erdi.
11 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan ve 29 Temmuz 2020 tarihinde son bulan IPARD II Programı 9. çağrı ilanı kapsamında, Burdur İl Koordinatörlüğümüze toplam 96 proje başvurusu yapıldı. Bu başvuruların toplam yatırım tutarı ise 135,6 MİLYON TL olarak gerçekleşmiştir.
 
REKOR BAŞVURU; 96 PROJEYE 76 MİLYON TL HİBE
9’uncu çağrıya çıkıldığı andan itibaren Burdur’a daha fazla yatırım yapmak adına hizmet eden Burdur İl Koordinatörlüğü, almış olduğu 96 adet projeyle tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen büyük şehirlerini geride bırakarak İlimize 135,6 milyon liralık yatırım kazandırma fırsatını elde etmiştir. Bu yatırım tutarı ile TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü çıtayı en üst seviyeye çıkararak, şimdiye kadar ki bir çağrı döneminde yapılan en yüksek yatırım seviyesine ulaşmıştır.
Merkez İlçe ile birlikte, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçelerinden toplam 96 adet proje başvurusu alınmıştır. Teslim edilen projelerin incelenmesinin ardından sözleşme imzalama süreçleri başlayacak ve her ilçedeki TKDK yatırımlarına yenileri eklenecektir.
 
BURDUR’A BÜYÜK YATIRIM
Atılacak ilk imzalar sonrasında Burdur’a 135,6 MİLYON TL yatırımın gerçekleşeceği ve söz konusu miktarın da 76 Milyon Lirasının karşılıksız verileceği bu projeler, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” ile birlikte “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar”  başlığı altındaki sektörleri içermektedir. Bu sektörler arasında; açık alan ve serada tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi, kültür ve istiridye mantar üretimi, alabalık üretim çiftliği, kooperatiflerin yararlandığı makine parkları, arıcılık, kesme çiçekçilik, fide ve fidan üretimi ve yenilenebilir enerji yatırımları yer alıyor.
Hayvancılık alanındaki hibe oranlarının yüzde 70’lere kadar artması ve bu alandaki alanındaki başvuruların tamamlanmasıyla birlikte alınan projeler arasına SÜT İNEKÇİLİĞİ,HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ,BÜYÜKBAŞ BESİ ve KOYUN YETİŞTİRİCİLİĞİ de eklenmiş oldu.
% 18’lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır.  Burdur’un ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, istihdam fırsatı yaratacak bu projelerin şimdiden İLİMİZE,ÜRETİCİMİZE hayırlı olmasını diliyorum”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü