BURDUR'A HAYIRSEVER ÇİFT 2 MİLYON BAĞIŞLADI


Yaşam 5.02.2020 17:52:00 0
BURDUR

Sevim-Zekai Piribaş Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinin Protokolü İmzalandı

Hayırsever Piribaş Ailesi tarafından yapılacak olan Sevim-Zekai Piribaş Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinin protokol imza töreni gerçekleşti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine Vali Hasan Şıldak, Sevim Piribaş  Zekai Piribaş çifti ile kızı, damadı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Hasan Güven katıldı.

İlimizin önde gelen hayırsever ailelerinden Sevim – Zekai Piribaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne yaptıkları bağışla Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi İnşaatı yapılarak engelli bireylerin hizmetine sunulacak.

Protokol imza töreni öncesi kısa bir konuşmada bulunan Burdur Valisi Hasan Şıldak;
“İlimizin hayırseverlerinden, çok sevilen, çok değer verilen Sevim-Zekai Piribaş çiftinin bir başka güzel desteğini bugün inşallah devletimize kazandırmış olacağız. Bilindiği üzere, kendileri sosyal hizmetler alanında bir çocuk destek merkezi yaptırmış vaziyetteler. Ve burası şu an hizmetine devam ediyor. Ancak bir müddet önce kendileri ile bir araya geldiğimizde Ramazan ayında, hayırlı bir günde böyle bir niyetleri olduğunu, yine sosyal hizmetler alanında bir başka tesis yapma konusunda isteklerini bizimle paylaşmışlardı. Biz de bundan büyük memnuniyet duyduk. Netice itibariyle yaptığımız ön hazırlık sonucunda İlimizde bir arsa temin ettik. İl Özel İdaremize ait olan 4 dekara yakın bir arsayı bu iş için tahsis ettik. Tahsis işlemi tamamlandı. Yine yapılacak işin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığımız tarafından da onayı verildi. Bugün de birlikte protokolünü imzalayacağız. Öncelikle ben kendilerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Aynı zamanda çocuklarınızı tebrik ediyorum. Aile olarak böyle güzel bir çalışmaya imza atıyorsunuz. Her şeyden önce yapılacak olan tesis “‘Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi” olarak geçiyor. Yani, engelli vatandaşlarımızın gündüz mesai saatleri içerisinde aileleri tarafından buraya bırakılan engelli çocuklarının bakımının yapılacağı bir merkez. İl Merkezimizde böyle bir tesise büyük ihtiyacı var. Çünkü Askeriye Köyü’ndeki tesisi biz yataklı olarak kullanacağız. Orası da bir engelsiz yaşam merkezidir. Ama burada İl Özel İdaresi Lojmanlarının yanında ana caddeye ve il merkezine çok yakın, bu Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi inşallah çok kısa süre içerisinde de hizmete girecek. Engelli çocuklarımızın, gençlerimizin gündüz saatlerinde vakit geçirebileceği hoş bir merkeze dönüşecek. Allah tamamına erdirsin inşallah, Allah bağışınızı kabul etsin inşallah büyük bir hizmet. İnsanlığa, vatandaşlarımıza hizmet. Biz tekrar sizlere teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Yapım süresince de her türlü kolaylığı gösterip, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olarak, İl Özel İdaremiz olarak, Valilik olarak bu işin takipçisi olacağız. En kısa sürede inşallah tamamlayacağız” diye konuştu.


YAPILACAK OLAN MERKEZ
İlimizde engellilerin ihtiyaç duydukları bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşabilmeleri amacıyla, gündüz faaliyet gösterecek olan bu merkezde farklı engel, yaş ve cinsiyet grubunda bulunan engellilere hizmet verilecektir. Engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda yarım veya tam gün hizmet verilmesi esas alınarak bireysel ve grup çalışmasını içeren rehabilitasyon hizmetleri ile bakım hizmeti birleştirilerek sunulacaktır.

Merkezde aşağıda belirtilen rehabilitasyon programları uygulanacaktır:
1. Psikolojik destek programları.
2. Fiziksel egzersizleri içeren fiziksel egzersiz programları.
3. Bireysel ve grup eğitiminin kuruluş ve ev merkezli olarak verildiği gelişimsel destek programları.
4. Eğitsel destek programları.
5. Sosyal uyum ve kişisel idare programları.
6. Bağımsız hareket programları.
7. Bağımsız yaşama geçiş programları.
8. İş-uğraşı atölyelerinde iş becerisi kazandırma programları.
9. Toplumla çalışma programları.
10. Rehabilitasyon amaçlı sportif programları.
11. Sosyal etkinleri içeren rehabilitasyon amaçlı sosyal etkinlik programları.

Engelliye bakan ailenin de bütüncül anlamda değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi gerekliliğinden yola çıkılarak, merkezde engelli bireye sahip ailelere yönelik danışmanlık hizmetleri de sunulacaktır.

Aile danışmanlığı hizmeti, engelliyi ve ailesini engelli hakları konusunda bilgilendirmek ve aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla engelliye ve ailesine yönelik hizmetlerin tümünü kapsamaktadır. Aile danışmanlığı hizmetini, merkezde görevli ilgili mesleki personel, gerektiğinde diğer kamu ve özel kuruluşlardan da destek alarak, meslekler arası koordinasyon ile yürütecektir.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü