BURDUR AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI


Gündem 26.06.2020 20:25:00 0
BURDUR AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI

Burdur Valiliğine atanan ve ilk saha programını Milletvekilleri ile birlikte Aziziye köyünde gerçekleştiren Vali Ali Arslantaş, gölete balık salımı yaptı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Özel İdare Meclis Başkanı Murat Akbıyık Orman bölge müdürü Refik Ulusoy, Dsi Bölge Müdürü Mahmut Berber ve çok sayıda vatandaşın ziyarette bulunduğu Aziziye Köyünde, su kaynaklarının ve ürünlerinin sürdürülebilir kullanılarak balık stoklarının artırılmasına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Balıklandırma Projesi” kapsamında üretilen sazan balıklarını Aziziye Göletine bıraktı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakkabılar, çocuk ve açık hava

Göreve başlayışının ardından, hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden, iade-i ziyaretlerde bulunan Vali Arslantaş, ayrıca kurumlarla ilgili yaptığı toplantılarda birim müdürlerinden brifing alarak İlde yürütülmekte olan ve planlanan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgiler almaya devam ediyor.

Bunun yanı sıra bugün de İlk köy ziyaretini merkeze bağlı Aziziye Köyüne gerçekleştiren Vali Arslantaş, burada kıldığı Cuma Namazının ardından köy içerisinde kurulan pazarı gezerek, hayırlı bereketli alışverişler dilediği köy halkı ve pazarcı esnafı ile bir süre sohbet etti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, düğün ve açık hava

Ziyaretin devamında Vali Arslantaş, Burdur Milletvekilleri Sayın Bayram Özçelik, Sayın Yasin Uğur ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz'ın da katıldığı programda, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen 10.000 sazan balığı Aziziye Göletine bırakıldı.

Balıklandırma Projesi kapsamında son dört yılda Burdur genelinde göl, gölet ve barajlara toplam 383.000 adet aynalı sazan ve pullu sazan balığı yavrusu bırakılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2020 yılı programı içerisinde 184 bin yeni balık salınması planlanıyor.

Balık Salımı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada;

“Karamanlı, Kozluca, Karataş’ta 80 bin olmak üzere bu yıl içerisinde toplamda 184 bin balık bırakılacağını belirterek, geride bırakılan 4 yıl içerisinde Burdur genelinde 383 bin balığın salındığını belirtti.

Bugünde 10 bin balığı Aziziye Göletine salacaklarını vurgulayan Vali Arslantaş, girişte gölete girmek ve balık tutmak tehlikeli ve yasak olduğunu belirten bir levhanın olduğunu belirterek, inşallah bir yıl sonra olta balıkçılarının bu yasaktan muaf olarak gördüğünüz göletimizde kendi ekonomilerine, spor amaçlı ya da hobi amaçlı balık tutarak katkıda bulunduklarını memnuniyetle müşahede etmeyi ümit ettiklerini ifade etti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “Bu yıl toplam 16 göletimiz de balıklandırma yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda tamamlananlarla birlikte aynalı sazan konusunda belki de İlimizde birkaç yıl içerisinde bölgenin başkenti haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl balık tutmak üzere de sizleri buraya bekliyoruz. Şimdiden ben Bakanlığımızın, Tarım Müdürlüğümüzün çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi başta bize bu göleti kazandıran DSİ olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen programa başta Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, Milletvekili Sayın Yasin Uğur, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Tarım Orman İl Müdür Vekili Mehmet Tuğrul, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, Aziziye Köyü muhtarı ve sakinleri katıldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, sakal ve açık hava


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor