Burdur Belediye Şirketleri Halka Pahalı Akaryakıt Satıyor


Gündem 13.09.2019 14:37:00 0
Burdur Belediye Şirketleri Halka Pahalı Akaryakıt Satıyor
Değerli Basın Mensupları
BELEDİYE ŞİRKETLERİ HALKA PAHALIYA OTOGAZ SATIYOR
Gerek sosyal medya, gerekse basında yer alan haberlere göre özellikle Otogaz fiyatlarının Burdur’da yüksek olduğu konusunda bir takım ifadeler yer almıştır. Bu ifadeler karşısında Burdur Belediyesi şirketi Bahtaş % 7 indirime giderken diğer şirketi Bimtaş, 2 istasyonda da indirime gitmemiştir. Çevre illerin en pahalı otogazını satmaktadır.  
Halkçı olduğunu iddia eden Belediye Başkanı şirketleri iyi yönetemiyor.
Arkadaşlar ben bir mali müşavirim. Civar illerde aynı otogaz 2,60-2,80 aralığında satılırken, Bucak ilçemizde AK Partili Belediye Başkanının yönettiği Belediye şirketlerinde otogaz 2,97 TL. den satılıyor. CHP li Belediyenin yönettiği Yeşilova ilçemizdeki otogazın fiyatınıda siz açıklayın. Burdur hem nüfus hem de araç sayısı açısından bu ilçelerimizden daha büyüktür. Bu durumda akaryakıt satışları hacim olarak da ciro olarak da daha yüksektir. 
Seçimlerde Burdur Belediye Başkanı 3 akaryakıt istasyonundan 11 milyon 500 bin TL. hibe aldığını duyurmuştu. 
Siz yüzde 17 olan fiyat farkını % 35 lere kadar çıkarmışsınız haberiniz mi yok?
Sayın Başkana soruyorum. Tam 11,5 milyon TL.  hibe aldın bu hibeyi neden akaryakıt fiyatlarına yansıtarak halkın yanında yer almıyorsun?
2004-2018 yılları arası şirketin hesaplarını kontrol amaçlı komisyon teklifini bizzat mecliste siz yaptınız, sayısını belirledik  ama daha sonra herşey açığa çıkacak korkusuyla hayır dediniz. Biz denetleniyoruz diyorsun, herşey normal ise Şirket kurma yetkisini ve sermaye artışlarını Meclisten yetki alarak yaparken niye Şirketlerin belge ve bilgilerini meclis üyelerinden saklıyorsun?
Sayın Başkan % 35 kar marjı ile halka otogaz satabilmek mümkündür, ama Belediye şirketleri halka hizmet için kurulmuş ise bu kadar yüksek kâr yapamaz. Bunun savunması tekrar halka hizmet olarak dönüyor diye savunacak olursanız buyurun şirket hesaplarını denetleyelim.
Akaryakıt ürünlerinde hergün halk günü sloganı ile indirim yapacağınızı duyurdunuz. Akaryakıt ürünlerinde  %7 indirim yaparak  halktaki beklentiyi boşa çıkardınız. İndirim beklentileri karşılamamıştır. Diğer şirketler başka akaryakıt şirketinden mi akaryakıt alıyor. Çevre illerdeki otogaz fiyatlarını örnek alarak 2,60- 2.70 aralığında satın. Satamıyorsanız sebebini halka açıklayın ve diyin ki ben yanlış sözleşme yapmışım. 
AK Parti Belediyeciliğinin son yılları olan 2013 yılı ve 2014 yılı ilk 3 aylık dönemde muhasebe hatası veya çalışandan kaynaklanan bazı giderler faturalandırılamadan  teslim edilmiş, Şirketlerin algı yönetimiyle  zarar ettiğini, kayıp para olduğunu CHP Belediye Yönetimi tarafından anlatılmış ve anlatılmaya devam etmektedir.
Dönemin Belediye Başkanı Sayın Sebahattin Akkaya şirketlerdeki işleyiş ve sıkıntıların araştırmasını yaptırmış ve tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili durumları şirketleri devretmeden önce  suç duyurusunda bulunmuştur.
Bu tespitlerde sorumlu kimdir, Neden yaptığı işi bırakmıştır ve şimdi nerede çalışmaktadır.
“Halkın şirketlerinin hesabını vermek yerine şahısların özeline girerek konu saptırılıyor”
 Akparti İl Başkanımız size eczane hesaplarını sormadı ki siz müteahhit hesabını sorarak şahsileştiriyor toplum işleri ile şahsi işleri birbirine niye karıştırıyorsunuz. 
Siz bu hesabı sorarak konuyu saptırıp Belediye Şirket Hesaplarını saklamaya çalışıyorsunuz. Kamuya ait kurumların şeffaf olmasını bekliyoruz. Şeffaflık sözde değil özde olur.
Cihat ÇAVUŞOĞLU
AK Parti Burdur
Belediye Meclis Üyesi

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi