BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ KATI ATIK BERTARAF VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİNDE


Siyaset 12.08.2022 18:25:00 0
BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ KATI ATIK BERTARAF VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİNDE

Burdur Belediyeler Birliği ve Bucak Belediye Başkanı Sayın Emrullah Ünal'ın konuşmasının ardından Burdur Milletvekilleri Sayın Yasin Uğur, Sayın Bayram Özçelik ve Vali Arslantaş törende konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından tören kurdele kesimi, elektrik üretimi yapacak gaz jeneratörüne ilk startın verilmesi ve tesisin gezilmesi ile sona erdi.

Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada; “2004’den başlayıp, 2009, 2011, 2013, 2017 ve 2022 devam eden süreci belediye başkanımız, milletvekillerimiz anlattı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Daha güzel bir çevre gelecek kuşaklara daha temiz ülke, il, ilçe bırakma sevdasıyla bu yola başlamış arkadaşlarımız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 1,5 MW enerjiden bahsediyorlar. Bugün 0,2 MW ile başladık. Gölhisar’dan hiç bahsedilmedi. Karamanlı ve Çeltikçi’den bahsedildi.
Başkanım onunla ilgili bir çalışma yapıyor ve bitirmek üzere. Bitirdiğinde o tarafın çöpü buraya gelmiş olacak. Orası da daha temiz bir ortama kavuşmuş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ KATI ATIK BERTARAF VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ

Birlik üyesi 11 ilçe ve belde belediyelerine hizmet vermek üzere hayata geçirilen bu önemli projenin başlangıcında 2010 - 2012 yılları arasında Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından toplam yaklaşık 3.8 milyon TL nakdi yardım sağlanmıştır.

Burdur Belediyeler Birliği ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme ile
2010 yılında
yapım çalışmalarına başlanan, “Katı Atık Bertaraf Tesisi” projesi, “Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında” eksik kalan imalatların tamamlanması ve İlimize daha modern bir tesis kazandırılması amacıyla kar payı ortaklığı % 29 Belediyeler Birliği, % 71 yüklenici firma olmak üzere 29 yıllığına yap-işlet-devret şeklinde “Bertaraf Katı Atık Tesisinin İkmali, Düzenli Depolama ve Saha İçerisinde Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi” işi kapsamında, yüklenici firma ile Burdur Belediyeler Birliği arasında 2017 tarihinde yeni bir sözleşme imzalanarak, pojede yer alan Çöp Gazı Enerji Santrali, Evsel Atık Yaş Fermantasyon Üniteleri, Hayvansal Atık Biyogaz Tesisi ve Enerji Santrali inşaatları ve aktarma istasyonları tamamlanmıştır.

Hayvansal Atık Biyogaz Tesisi işletmesi de firma tarafından yapılmaktadır.
Burdur Belediyeler Birliği katı atık entegre tesisinde bulunan çöp ayrıştırma ünitesi ise Ocak 2022’de faaliyete geçirilmiştir.

Söz konusu ayrıştırma tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte tesise gelen atıklar yani çöpler ayrıştırılarak organik atıklar biyogaz tesisinde biriktirilmeye başlanmış olup bugün gercekleşen törenle birlikte Ağustos ayı içerisinde ilk gaz alma gerçekleştirilerek elektrik üretimine başlanmıştır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı