BURDUR BELEDİYESİNİN BECERİKSİZLİĞİ RÖTARA NEDEN OLDU


Gündem 30.10.2019 00:19:00 0
BURDUR BELEDİYESİNİN BECERİKSİZLİĞİ RÖTARA NEDEN OLDU

Burdur'daki 29 Ekim törenlerinde sahne rötarı

 

Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenler, resmi geçidin yapılacağı alana akşamki konser için sahne kurulması nedeniyle 1 saat gecikmeli başladı.

 

Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sahne kriziyle başladı. Burdur Belediye'sinin 29 Ekim dolayısıyla düzenlediği Bengü konseri için geçit töreni yapılacak alana sahne kurulması nedeniyle kriz yaşandı. Törenlerin saat 10.00'da başlaması planlanırken, sahnenin kaldırılmasının ardından saat 11.00'de başlayabildi.

 

Kutlamalar kapsamında Vali Hasan Şıldak makamında protokol üyeleri ve öğrencilerin tebriklerini kabul etti. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği 'Burdur' temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların Cumhuriyet Parkı'ndaki sergisinin açılışından sonra törenler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki törene Vali Hasan Şıldak, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Baburşah ve Belediye Başkanı Ercengiz törene katılan asker, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Vali Hasan Şıldak, Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın heyecanı, gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Şıldak, Bu vatan için en başta Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde, Kurtuluş Savaşı'nda, öncesinden gelen süreç içerisinde bu vatanın bekası, bu toprakların Türk yurdu olarak muhafaza edilmesi, bayrağımızın gönderden hiç inmemesi adına mücadele eden, şehadete yürüyen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla, minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum dedi.

 

Sakarya İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisinin ardından 29 Ekim dolayısıyla kentteki liseler arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi.

Tören resmi geçitle sona erdi.

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 247 tutuklama Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 22 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonlarında 390 şüpheli yakalandı.
TİMBİR 3 yaşında; “Dijital Medyanın Birliği, Türkiye’nin Gücü" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), internet medyasının kurumsallaşması yolunda yürüttüğü çalışmalarla üçüncü kuruluş yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor.
Hava trafiği artış gösterdi: 2 ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet Türkiye genelindeki havalimanlarında ocak–şubat döneminde direkt transit yolcular dahil olmak üzere toplam 32 milyon 877 bin 752 yolcuya hizmet verildi.
Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.