Gündem

Gündem Haberleri

BURDUR BUCAK'TA KAZ İMPARATORLUĞU


Gündem 8.04.2020 13:49:00 0
BURDUR BUCAK

BURDUR'UN Bucak ilçesinde ceviz bahçesindeki yabancı otları yemesi için kaz yetiştirmeye başlayan Tarık ve Ahmet Matur, bir yılda 1500 hayvandan oluşan çiftliğin sahibi oldu. Akraba olan Tarık ile Ahmet Matur, 2017'de Burdur-Antalya kara yolu yakınındaki Seydiköy'de ceviz bahçesi oluşturdu. Yabancı otlarla başa çıkamayan ortaklar, aldıkları 50 kaz civcivi ile bu duruma çözüm bulmaya çalıştı.

İHRACATA BAŞLADILAR
Bahçedeki kaz sayısının artması üzerine Tarık ile Ahmet Matur, ceviz bahçesini kaz çiftliğine dönüştürdü. Zaman içinde kaz üretimi hızla artınca ve kaz üretiminin karlı bir iş olduğunu öğrenen Tarık ve Ahmet Matur, ceviz bahçesini bin 500 hayvanın bulunduğu kaz çiftliğine dönüştürdü. Çiftlikte yıllık ortalama 10 bin kaz yumurtası ve 15 bin civciv üreten kardeşler. 3 yıldır Türkiye'nin birçok iline ve Orta Doğu ile Kafkas ülkelerine kaz ve kaz ürünleri gönderiyor. Matur, "Eti, ciğeri, yağı, yumurtası, tüyü gibi kazdan elde edilen bütün ürünlerin satışını yapıyoruz" dedi.

Karayollarında rekor denetim: 50 milyon araç denetlendi Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), trafik güvenliğini artırmak ve kazaları azaltmak amacıyla 2025 yılında önemli çalışmalar yürüttü.
Isparta'da kumar operasyonu Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iki adrese düzenlenen denetimlerde kumar oynadığı tespit edilen 16 kişiye idari para cezası uygulanırken, 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Başkan Başdeğirmen Ramazan söyleşileri’nde gençlerle buluştu Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin Ramazan Söyleşileri programında öğrencilerle bir araya gelerek gençlerin talep ve önerilerini dinledi;
Hız sınırını aşanlara yüksek cezalar geliyor Türkiye’de hız sınırı ihlalleri ile ilgili cezalar, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan önemli değişiklikle yeniden belirlendi.
TİMBİR yönetimi 3. kuruluş yıl dönümünde Ankara’da toplandı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) yönetimi, kuruluşunun 3. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da bir araya gelerek dijital projeler ve 2026 yılı hedeflerini değerlendirdi.