Burdur'da Ayasofya Müzesinin camii oluşu nedeniyle lokma dağıtıldı


Yaşam 11.07.2020 21:01:00 0
Burdur

BURDUR'da Ak Parti İl Başkanlığı, Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanın imzasıyla Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması kararı üzerine kent halkına lokma dağıttı.

Akparti İl Başkanı Volkan Mengi AKP İlçe Başkanı Hüseyin Okan İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık'ında katıldığı etkinlikte AKP İl Başkanı Volkan Mengi şu ifadeleri kullandı "1934 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir karar vardı. Caminin tekrar Ayasofya müzesi olarak kullanılmasıyla alakalı olarak Danıştay, dün oy birliğiyle o kararı red etti. 


Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle birlikte Ayasofya cami olarak Diyanet işleri başkanlığına devredildi. İnşallah 24 Temmuz'da ilk namaz kılınarak cami olarak açılıyor.

Yıllardır ülkemizdeki her bir ferdinin beklediği bir karardı. Türkiye'nin içinde verilecek her hangi bir kararın sadece Türk yargısı ve Türk milletinin vermesi gereken bir karar ve yargı olduğunu bütün dünyaya bu gün tekrar ispat edilmiştir. 


Uzun süredir hasretle, muhabbetle, heyecanla beklenen bir şeydi ki bu günde bunun heyecanını görüyoruz.

Biz de şehrimizde onun anısına, onun hatırasına, onun sevgisine, onun şerefine halkımızla kucaklaşıyoruz.


AKP İl teşkilatı olarak bu kararın üzerine  lokma, dağıtıyoruz. İstanbul'daki heyecanı şehrimizde yaşamak istedik ve bunu da başardık" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Hüseyin Okan ve Ali Osman Erten dahil, ayakta duran insanlar, ağaç, çocuk, ayakkabılar ve açık hava

 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, içecek ve açık hava
 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yemek yiyor, oturuyor, masa, çocuk, içecek ve yiyecek
 
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve yiyecek
 
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, açık hava
Ali İhsan Yavuz Antalya’da teşkilatla buluştu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Antalya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Başkan Başdeğirmen: “Isparta’da su sorununu kalıcı olarak çözüyoruz” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdğeirmen, belediye bünyesindeki İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeline yönelik düzenlediği yemek programında ken
Karamusa suyu tartışmalarına Özboyacı’dan yanıt AK Parti Burdur İl Başkanı Özboyacı: “Karamusa Suyu Üzerinden Yanlış Algı Oluşturuluyor”
Serik’te mezbaha yanındaki dere ıslah edildi: Bölge artık güvenli Serik’te yıllardır tarım arazileri ve yerleşim alanları için risk oluşturan mezbaha yanındaki dere, DSİ ekiplerinin yaz boyunca yürüttüğü ıslah ve temizlik çalışmalarıyla güvenli hale getirildi.
Serik’te sağanak felaketi: Çınaraltı meydanı sular altında kaldı Serik’te etkili olan sağanak yağış, tıkanan logarlar nedeniyle Çınaraltı Meydanı’nı sular altında bıraktı. Çok sayıda iş yerinin zarar gördüğü su baskınının ardından esnaf altyapı eksikliğine tepki gösterdi.