BURDUR'DA BURTRAK ARAZİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI


Gündem 11.04.2020 01:38:00 0
BURDUR

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Burtrak arazisinin değerlendirilmesi için çalışmaların başlatıldığı açıkladılar.


“Tarım ve Orman Bakanlığından Adalet Bakanlığına Tahsisi Yapılmıştı”


Tahsis işlemlerinin yapılmasıyla çalışmalara başlanıldığını belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Burtrak arazisi üzerinde Adalet Bakanlığımız ve o dönemin Orman ve Su İşleri Bakanlarımız arasında görüşmeler sağlanmıştı. Bu görüşme neticesinde çıkan KHK Kapsamında orman arazilerinden Adalet Tesisleri için kullanma kararı alındıktan sonra Burtrak arazisinin, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne tahsisi gerçekleştirilmişti. Genel Müdürlüğümüz tarafından bir çok proje üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. 38 Yıla yakın Bekleyen yıpranmış binalar, kapalı Alanlar,Yıkılarak Kaldırıldı” açıklamasında bulundular.

“İLK ETAPTA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILACAK”


Burdur İline has olan KIL KEÇİSİ (kara keçi) Teke yöresine ait HONAMLI KEÇİSİ yetiştiriciliği yapılacağını belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Önceki Yıllardaki Açıklamalarınızda Bu arazinin Cezaevlerinin Lojistik İhtiyaçlarının giderilmesinde Kullanılabileceğini Kamuoyuna Açıklamıştık.Burtrak arazisine Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünün hayvancılık işkolu kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için 1000m2 kapalı alana sahip çelik konstrüksiyon bina yapılması için talep Genel Müdürlüğümüze iletilmişti. Yapılan avam proje  çalışmaları ve görüşmeler sonrasında Burtrak Arazisine Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı  Ar-Ge ve Tanıtım Pazarlama Şubesi Raporları doğrultusunda İlk Etapta KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞi İÇİN Süreç başlatılmıştır.  Burdur E tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz  Kurumu İşyurdu Müdürlüğününe  ilk olarak 217.421.08 TL+ KDV ödenek ayrıldı.” Dediler.


“BURTRAK ARAZİSİNDE UYGULANACAK PROJELERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”


Burtrak arazisin değerlendirilmesi ile ilgili proje çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur“ Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığınca Tarım ve Hayvancılıkta marka ilimizde üreticilerimize kolaylık sağlayacak  Önümüzdeki Yıllarda da Gerçekleştirilecek Projeler Hazırlanmıştır ve Genel Müdürlüğümüzce Değerlendirilecektir.1200 m2 SÜT ENTEGRE TESİSİ Mandıra kurulması için projelendirme devam etmektedir. Yine 1000 m2 alana SOSYAL TESİS kurulması için projelendirme yapılmaktadır. Bu sosyal tesiste Restoran,Kafeterya ve Satış Mağazasının bulunması planlanmaktadır. Burdur göl manzaralı olması ve Türkiye'de yeni bir truzim sektörü olan LAVANTA ve GÜL BAHÇESİ Yapılarak bölgenin ilgi odağı olacağı düşünülmektedir. Yine seracılıkta öncü olan İlimizde Burtrak arazisi içerinde 12.000  m2 SERACILIK ATÖLYESİ KURULMASI için proje çalışmaları devam etmektedir. Bir diğer proje ise ET KOMBİNASI ATÖLYESİ’dir. Tüm bu projelerin Burdur’umuza kazandırılması Burtrak arazimizin de değerlendirilmesi için görüşmelerimize devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundular.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!