BURDUR’DA DÜZENLENEN THF HAKEM – GÖZLEMCİ EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI

Burdur’da Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen 2022-2023 sezonu öncesi Hakem – Gözlemci Eğitim Semineri tamamlandı.


Gündem 27.08.2022 00:46:00 0
BURDUR’DA DÜZENLENEN THF HAKEM – GÖZLEMCİ EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI

18-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılan seminer, MHK Başkanı Hakan Küçükyılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Küçükyılmaz geçen sezonun değerlendirmesini yaparak, “Hentbolun en büyük paydaşları olan hakem ve gözlemcilerimize 2022-2023 sezonu seminerine hoş geldiniz diyorum. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 2000 müsabaka yapıldı ve bu müsabakalarda hakem ve gözlemcilerimiz başarıyla görev aldılar. Herkesi bu başarısından dolayı kutluyorum. Umarım yeni sezonda daha güzel işler başaracağız. Bu seminerde kural değişiklikleri hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Fiziki ve yazılı testler uygulayacağız. Yeni sezonun herkes için hayırlı olması temennisiyle başarılar diliyorum” diye konuştu.

Seminere katılan EHF Lektörü Zigmars Sondors ise kural değişiklikleri, hakem psikolojisi ve hakem teknikleri hakkında tecrübelerini hakemlerle paylaştı.

213 gözlemci ve hakemin katılımıyla düzenlenen seminerin ikinci gününde THF Başkanı Uğur Kılıç, eski kadın milli sporcular Gonca Nahcıvanlı, Esra Gündar, Sibel Bozkurt ve A Milli Erkek Hentbol Takımı sporcusu Can Çelebi “Diğer Taraftan Bakınca” isimli panelde madalyonun öteki tarafı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

THF Başkanı Uğur Kılıç, gerçekleştirilen panel öncesi yaptığı konuşmada gözlemci ve hakemlere seslenerek “En büyük isteğim, en büyük hedefim hakem ve gözlemcilerimizi uluslararası arenada daha fazla sayıda daha büyük başarılarla temsil etmesi olacak ve eninde sonunda arzu edilen sayılara ulaşacağımıza inanıyorum ve sizleri bu konuda sonuna kadar destekleyeceğime söz veriyorum” dedi.

Uğur Kılıç, “Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren ve seçim arifesinde de hakemlerimizin mevcut şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapacağımızı söyledik. Bazı çalışmalar yapıldı, bazı iyileştirmeler yapıldı ve yapılmaya da devam edilecek. Sorunlar ortadan kalktı mı? Kesinlikle kalkmadı. Sorunları da görmezden gelmiyoruz, bundan emin olabilirsiniz. Öncelikle ben bir hentbolcuyum ve hentbolun içerisindeki siz değerli paydaşlarımızın en az sorunla karşı karşıya kalmasını ve şartlarınızın her zaman en üst seviyede olmasını istiyorum. Bunu gönülden istiyorum, bunu icraatlarımız ile de göstereceğiz. Her şeyin zamanla yerine oturduğunu göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni sezon öncesi beklentilerini ve temennilerini de aktaran Kılıç, “Sizlerden bir başka ricam, hepimizi önemli ve zorlu bir sezon bekliyor. Gerek geçmişten gelen gerek mevcut sezonda yaşayacağımız problemler olabilir. Sizlerden en büyük isteğim, hiçbir şekilde bu sorunların etkisi etkisinde kalmamanız. Bir sonraki maçımıza aynı objektiflikle, sıfır ön yargı ile çıkmanız olacaktır. Bu beni fazlasıyla mutlu edecektir. Bu konuda sizlere güveniyorum ve sonuna kadar arkanızda olduğumu bildirmek istiyorum. Zor bir sezon olacak. Bu zor sezonda gerek saha içerisinde gerek saha dışında; duruşunuzla, davranışınızla, kararlarınızla, kurumsallıktan ödün vermeden keyifle geçireceğimiz, sağlıkla geçireceğimiz, başarılarla geçireceğimiz yeni bir sezon olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Seminer 21 Ağustos Pazar günü yapılan testlerle son buldu.

MUHAMMET FATİH BAŞCI


Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak