BURDUR'DA EVSİZLERE KONAKLAMA PROJESİ


Yaşam 24.02.2020 22:50:00 0
BURDUR

EVSİZLERE KONAKLAMA PROJESİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, kış mevsiminde tek bir vatandaşımızın bile sokakta kalmaması için, çeşitli sebeplerden dolayı barınacak - kalacak yeri olmayan vatandaşlarımıza yönelik, “Evsizlere Konaklama Projesi” adı altında uygulama başlatılmıştır.

Proje kapsamında vatandaşlarımıza sıcak bir ortam sağlamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait bir evde veya kamu kurumu misafirhanelerinde yer tahsis edilmekte, bunun yanında günlük yemek ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Ayrıca misafirhanelerde kalan vatandaşlarımız için bu süreçte kalıcı bir ev aranmaktadır. Bulunan evin kirası ve eşyası, vatandaşların gıda, giyim, sağlık vb. temel ihtiyaçları proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmaktadır.

Kış döneminde İlimizde Vakfa ait olan evde 2, kamu kurumu misafirhanelerinde ise 3 olmak üzere toplam 5 vatandaşımız “Evsizlere Konaklama Projesinden” faydalanmaktadır.

Gölhisar’da pancar kantar alanı sorunu çözüldü Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, pancar üreticilerinin uzun süredir yaşadığı kantar alanı sorununu çözüme kavuşturduklarını açıkladı.
Kumluca’da tarım işçisi yevmiyesi netleşti: 2026 için 1.800 tl Kumluca, Beykonak ve Finike bölgelerinde 2026 yılında uygulanacak tarım işçisi günlük yevmiyesi 1.800 TL olarak belirlendi. Kararın bir yıl boyunca değiştirilmeyeceği tutanak altına alındı.
Sahadan gelen başkan adayı Ankara Kantinciler Esnaf Odası başkan adayı Okan Fırat, şeffaf yönetim ve güçlü temsil vaatleriyle esnafın umudu oldu.
Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi 2044’e kadar Isparta Belediyesi’nde Türkiye’nin örnek tabiat parklarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel arasında imzalanan protokolle 2044 yılına
Serik’te Kaçak Ürün Operasyonu Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Serik JASAT ekiplerince düzenlenen operasyonda, binlerce adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ve kol saati ele geçirildi.