Burdur'da Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi


Gündem 25.12.2019 20:07:00 0
Burdur

Burdur Vali'i Hasan Şıldak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından "Kıbrıs Barış Harekatına" katılan Gazilerimiz için takdim edilen "Milli Mücadele Madalyası ve Beratlarının" tevcih törenine katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törene başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Yasin Uğur, Garnizon Komutanı P. Alb. Cenk Babürşah, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, kurum müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, öğrenciler, gaziler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Programın devamında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın videosu izlenildi.

Program Kıbrıs Gazisi Süleyman Karaok Acar’ın Kıbrıs Barış Harekatında yaşadıkları günleri anlattığı konuşması ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Doğan tarafından okunan şiirle devam etti.
 
Programın son bölümünde Vali Şıldak, Milletvekili Özçelik, Milletvekili Uğur, yaptıkları konuşma sonrası Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratları takdim edildi.

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin bir vefa borcu olarak, siz değerli gazilerimize şehadeti hedefleyerek yola çıktığınız, Kıbrıs Beşparmak Dağlarından bir esinti olarak tekrar sizlere bir madalya, bir berat olarak dönüyor. Vefa sizinle buluşuyor. Öncelikle bu anlamlı jest için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyoruz. Bir önceki törenimizde yine böyle berat ve madalyalar değerli gazilerimize tevdi edilmişti. Bugün de ikinci grup olarak sizlerle buluştuk.  Ülkemizin bu tür dış ve iç mihraklarla sorunları bitmiyor. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı bize Anadolu topraklarını Yurt olarak emanet ettiyse ve biz Misak-ı Milli Sınırları içerisinde, Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içerisinde canımızla, bütün varlığımızla bu ülkemizin bağımsızlığını, ilelebet varlığını korumak için, canımızı ortaya koyuyorsak bunların örnekleri tükenmiyor. Bitmiyor. Hala daha yaşamaktayız ve anlaşılan odur ki bunları yaşamaya devam edeceğiz.

Kıbrıs bu şanlı sayfalardan bir tanesi, en önemlilerinden biri. Dünya ölçeğinde takdir toplayan dönemin yine egemen güçlerine başkaldırı, bütün ambargo, girişimlerine direnen Türkiye Cumhuriyetinin şanlı bir zafer sayfası. Çok kısa sürede amacına ulaşan ve asıl amacı, kesinlikle istila değil, işgal değil, kendi haklarını korumak olan, Uluslararası hukuktan kaynaklanan, haklarını bu hukuk çerçevesinde korumak olan ülkemizin, devletimizin bir girişimiydi. Zaferle sonuçlandı. Ve biz de her yıl Temmuz ayında bu zaferi kutluyoruz. 1974 yılından bu yana 45 yıl geçti. Aramızda bulunan bu mutluluğu, bu gururu yaşamış olan değerli, muhterem gazilerimiz, buradaki videoları izlediklerinde o günlere gittiler. Tekrar hatıralarıyla baş başa kaldılar. Kim bilir neler yaşadılar. Hep bu topraklar için, bizler için. Ve şu anda da terörle mücadele devam ediyor. Aslında milli beka mücadelesi hiç sonlanmadı. Halen devam ediyor biliyorsunuz.

Operasyonlar devam ediyor. Doğudaki vilayetlerimizde bu hafta 11’incisi icra ediliyor. Güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, hem sınırlarımız içinde hem sınırlarımız ötesinde bize yönelen her türlü tehdidi savuşturuyor.

Teröre bulaşan, terörle buluşan, yoluna terörle devem eden, sadece eline silah alarak bu ülkeye kötülük etmeye kalkmıyor. Terör aynı zamanda zihniyetlere de bulaşıyor. Teröre bulaşmış zihniyetler bundan vaz geçemez. Teröre bulaşmış zihniyetlerin de bu devletle her zaman bir kavgası olur. Bu kavga ilelebet sürecek. Türk milletinin her bir neferi bu kavgayı büyük bir şanla, şerefle yapmaya devam edecek. Her türlü bozgunculuk yaratmak isteyenler, kin ve nefretle hareket edenler, bu ülkeye nifak tohumu ekmeye çalışanlar hiçbir zaman fırsat bulamayacaklar. Milletimizin gücü her şeyin üzerindedir. Her şeyin üstesinden gelmeyi başarabilmektedir.  Bizleri de gururlandıran bu tablodur. Hiçbir harekete, girişime fırsat vermedik. 15 Temmuz’da da vermedik, bu gün de vermiyoruz.  Ve geldiğimiz aşama, Allaha şükürler olsun devletimizin gücünü bizlere gerçekten htiriyor ve gururlandırıyor. Bütün gazilerimize sağlıklı ve huzur içerisinde bir ömür temenni ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Ebediyete uğurladığımız gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün şehitlerimizi de bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad ediyorum” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği