BURDUR DEVLET HASTANESİ "BEBEK DOSTU HASTANE" UNVANINI YENİLEDİ


Sağlık 26.12.2019 00:04:00 0
BURDUR DEVLET HASTANESİ

2017 yılından bu yana “Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Burdur Devlet Hastanesi hem doğum yapan annelere hem de bebeklere verdiği hizmetlerle “Bebek Dostu Hastane” unvanını yeniledi. Ayrıca “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” unvanına layık görüldü.


Sağlık Bakanlığı ve UNICEF’in çalışmaları doğrultusunda, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere, 1991 yılında başlatılan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler programı kapsamında Bakanlık tarafından değerlendirmesi yapılan ve 2004 yılında “Bebek Dostu Hastane” unvanını alan Burdur Devlet Hastanesi bu unvanını yapılan denetimler sonucu bir kez daha yeniledi.


Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucu her iki ünvanı da 100 tam puan alarak "Bebek Dostu Hastane" ve “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım " unvanına layık görüldü.
Burdur Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada "Anne sütünün desteklenmesi konusuna, hastanemizde çalışan tüm personelimiz yürekten inanmış ve çalışmalarını büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Bakanlığımız tarafından verilen unvanlarımız ve hastalarımızın geri dönüşleri ile emeklerimizin karşılığını görmenin gururunu yaşamaktayız" ifadeleri kullanıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü