Burdur İçme Suyu Arıtma Tesisi ile kaliteli suya kavuşulacak


Gündem 25.11.2019 22:11:00 0
Burdur İçme Suyu Arıtma Tesisi ile kaliteli suya kavuşulacak

Burdur’un içme suyu sorununa köklü çözüm getirilerek, İçme Suyu Projesi ile Burdur halkı, kaliteli içme suyuna kavuşacak. AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ve İl Genel Meclisi Başkanı Murat AKbıyık devam eden içme suyu arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Milletvekili Bayram Özçelik, İl Başkanı Volkan Mengi ve İGM Başkanı Murat Akbıyık’ın gerçekleştirdiği inceleme gezisinde DSİ Burdur Şube Müdürü Ali Kılcı, Firma Şantiye Şefi Murat Özdiş, Saha Mühendisi Tuba Kuş ve Mali İşler Şefi Bülent Bereket çalışmalar hakkında bilgi verdi.

41 MİLYONLUK YATIRIMLA İÇME SUYUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM

İçme Suyu Projesi hakkında bilgiler aktaran AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, projede sona yaklaşılmasından dolayı duyduğu sevinci paylaştı. İçme Suyu Projesi ile 41 milyon TL’lik bir yatırımı Burdur’a kazandırıldığını vurgulayan Milletvekili Özçelik, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Burdur ilimiz ziyaretleri sırasında talimatlarıyla proje çalışmaları başlanan Orman Su İşleri önceki Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yakın takipleri Burdur merkezde başlanılan içme suyu ile ilgili çalışmalar, içme suyu arıtma tesisi ihale süreci de Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla başlamıştı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yerleşkesinde inşaatına başlanılan ve incelemede bulunduğumuz tesisle, 7 adet kuyudan ve bağlı köy kaptajından iletilmekte olan toplam günlük 35 bin metreküp ham suyu, ham su besleme deposu, ön arıtma, membranlı sistem ve reminerilizasyon ünitelerinden geçirerek 7 Mart 2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazetede yer alan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” esaslarına uygun hale getirecek ve sertlik değeri en fazla 100 mg/l CaCO3 olacak şekilde arıtacak arıtma tesisinin inşa edilecek. Bu tesisin tamamlanması ile suyumuzun kalitesi artacak. Bu projenin maliyeti 41 milyon 741 bin 854 TL’dir. Burdur’umuzda ki yatırımları yakinen takibe devam edeceğiz.” şeklinde açıkladı.

“YENİ KAYNAKLAR İÇİN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİYORUZ”

Burdur Merkez içme suyu için ek kaynaklarla ilgili de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Tarım ve Orman Bakanlığımız ve DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından içme suyu temini için yapılacak olan Belkaya-2 Barajımızdan Burdur Merkeze ek olarak içme suyu gelmesi için görüşmeler gerçekleştirerek, master planına alınmasını talep ettik. Çalışmalarımız devam edecek.” açıklamasında bulundu.

“İÇME SUYU İÇİN VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Burdur’umuzun içme suyu sorununun çözümü ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini belirten İl Başkanı Volkan Mengi “ Milletvekilimizle birlikte Burdur Merkez içme suyu için önemli olan arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulunduk. Bu inşaatta yapılan kullanılacak olan arıtma teknolojisi Türkiye’de 2. Tesis olmakta birlikte dünya da nadir bir tesislerdendir. AK Parti Hükümetimiz Burdur’umuzun içme suyu sorunu çözümü ile ilgili verilen sözleri yerine getirmektedir. Burdur’umuza hayırlı olsun. Burdur’umuzda yapılacak olan tüm yatırımları Milletvekillerimizle takibini gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı