Burdur İl Özel İdaresi 2022 Bütçesi 107 Milyon

Burdur İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin 2022 Mali yılı bütçesini görüşerek karara bağladı.


Gündem 27.11.2021 22:31:00 0
Burdur İl Özel İdaresi 2022 Bütçesi 107 Milyon

Burdur İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin 2022 Mali yılı bütçesini görüşerek karara bağladı.
 Meclis Başkanı Murat Akbıyık Başkanlığı’nda bugün saat 15.00’da İl Genel Meclisi Toplantısı Salonu’nda yapılan toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2022 Mali Bütçesi 107 milyon lira olarak belirlendi. CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin ‘Ret’ oyu verdiği bütçe ‘oy çokluğu’ ile kabul edildi. Gündemdeki maddelerin tek tek okunup karara bağlandığı 3. Dönem Kasım ayı 20. Bileşimi sonrası Çağdaş Burdur Gazetemiz Muhabirine konuşan Burdur Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık; “İl Özel İdaremizin 2022 programı ile ilgili 1 Kasım 2021 tarihinde başlayan plan ve bütçe komisyonumuz çalışmasını tamamladı. 20 günlük çalışma sonucunda plan ve bütçe komisyonundaki meclis üyelerimizin ortak kararı ile birlikte 2022 yılı mai yılı bütçe taslağımız 107 milyon TL olarak meclisimize sunuldu. İl Genel Meclisi toplantımızda da 27 meclis üyemizin oy çokluğu ile 107 milyonluk bütçemiz geçmiş oldu. Burada bizi destekleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, saygı değer il genel meclisi üyelerimize, genel sekreter ve genel sekreter yardımcımıza, özel idaremizdeki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bizler 2022 yılı içerisinde, 2023-2024 yıllarında hedef gözeterek hep birlikte omuz omuza çalışarak şehirlerimizde neler var ise köylerimizde de onun olması mantığı ile el birliği içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

CHP MECLİS ÜYELERİ RET GEREKÇESİNİ AÇIKLADILAR

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Burdur İl Genel Meclisi Üyesi, Grup Sözcüsü Hakan Açar ve Celal Saygın ve Hakan Açar, İl Özel İdaresi 2022 yılı mali bütçesine niçin ‘Ret’ oyu verdiklerini açıkladılar. Oy çokluğu ile geçen bütçeyi ‘Hayali bütçe’  olarak nitelendirdiler. Kendilerinin görüşlerinin alınmadığını iddia eden Açar, Kredi ile yapılabileceklerin ayrılmadığını savundu. Komisyonda sözü geçenlerin bütçesi olduğunu söyledi.

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ HALİL ÇİCEK ANINDA YANIT VERDİ

CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin bütçeyle alakalı iddialarına anında yanıt veren Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Sözcüsü Hal il Çiçek; “Biz köylerimizin dertleri ile dertleniyoruz. Biz köylerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Devletimiz bu bütçenin hayali olmadığını geçen yıllarda da gösterdik. O zaman da arkadaşları bu şeyi söylediler. Ne olursa olsun ben şu anda hiçbir meclis üyemizin ilçesinde hangi konuya hakim olmadığını, nereye ne yapılacağını bildiğini ben Ak Parti grubu adına biliyorum. Ben merkezde hangi köye ne yardım yapıldığının hepsinin karşılığını da biliyorum. Hangi köyün ne ihtiyacı olduğunu da biliyorum. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımın da bunu bildiğine eminim. Arkalarındayım” diye konuştu.

GENEL SEKRETER ERTİLAV TEŞEKKÜR KONUŞMASINDA BULUNDU

Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav dilek ve temenniler bölümünde yaptığı teşekkür konuşmasında; “Kasım ayının ilk gününden itibaren plan ve bütçe komisyonumuz, harcama birimlerimizle hummalı bir şekilde mesai mefhumu gözetmeden bütçe çalışmasını gerçekleştirdiler. Ben öncelikle plan ve bütçe komisyonu başkanım Muzaffer Akın beye, komisyon üyelerine, harcama yetkilisi birim müdürü arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. 2021 yılında bir taraftan sürdürülebilirliği devam ettirirken,  gerek yol ve ulaşım hizmetleri açısından, yol ve kilitli parke çalışmaları, karla mücadele, bir taraftan su ve kanal hizmetlerinin içme suyu çalışmaları, sulama ve kanalizasyon çalışmalarını tüm köylerimize en iyi bir şekilde yerine getirdik. KÖYDES çalışmalarını yine aynı şekilde yerine getirmenin gururu içerisindeyiz. Bu noktada Sayın Valimize, İl Genel Meclis Başkanımıza, Meclis Üyelerimize, Sayın Vekillerime, İl Başkanlarıma, çalışma arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum” dedi.

KURUMLARA VE ESNAFA TAM DESTEK

Genel Sekreter Asım Ertilav, konuşmasının devamında;  “Bir taraftan bunları yaparken, ihtiyacı olan kurumlar ile pandemi sürecinde esnafa da destek olduk.  Olmaya da devam ediyoruz”  dedi.

Hal il İbrahim Kara


Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”
İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması
CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi