BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDEN MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI

BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDEN MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI


Gündem 3.08.2022 01:36:00 0
BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDEN MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI

Burdur İl özel İdaresi Envanterinde bulunan minibüs yaklaşık 370 bin lira maliyetle ‘Sahipsiz Hayvanlar Mobil Kısırlaştırma Aracı’ olarak dizayn edildi. Araçta görevli veteriner hekim tarafından Burdur Merkez ve ilçeleri ile 193 köyde sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Mobil Kısırlaştırma aracında günde 10 adete kadar kısırlaştırma yapılabilecek.

Merkez Yazıköy’de ilk kısırlaştırmanın yapıldığı aracı gezen ve Veteriner Hekim Ahmet Arvasi Günel’den bilgi alan Vali Ali Arslantaş gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bugün sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çok önemli bir projenin başlangıç aşamasındayız. Özel İdaremiz 193 köyümüze hizmet verecek mobil sahipsiz hayvan kısırlaştırma aracını hizmete alıyor, memleketimize hayırlı olsun.” dedi.

Vali Arslantaş; “Bir poliklinikte bulunması gereken bütün imkanlar, ameliyathane dahil aracımızın içerisine kurulmuş durumda. Agresif hayvanlar için kafesler var. Köyü muhtarlarımızla belli bir plan dahilinde arkadaşlarımız irtibatlaşacaklar. Bugün Yazıköy’deyiz. Yarın bir başka köyde olacağız. Köylerdeki sahipsiz hayvanların tamamı erkek, dişi tamamı kısırlaştırılacaktır. Kısırlaştırılan hayvanlar nekahat döneminden sonra doğal ortamına bırakılacak. İl merkezi, 10 ilçemiz ve 193 köyümüz ve beldelerimizin tamamında vatandaşlarımızın çağrılarına kulak verecek bir sistemi de arkadaşlarımız kuruyorlar. Mobil Kısırlaştırma Aracı acil ve afet durumlarında 24 saat çalışacak. Diğer zamanlarda normal mesai saatleri içerisinde hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Mobil Kısırlaştırma aracının hizmete girme programına Vali Ali Arslantaş, AK parti Milletvekili Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’de katıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı