BURDUR İLERİ ATIKSU ARITME TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR


Gündem 29.05.2021 01:10:00 0
BURDUR İLERİ ATIKSU ARITME TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık ve DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve DSİ 182. Şube müdürü Ali Kılcı, Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında incelemede bulundular.
Projelendirme çalışması İller Bankası tarafından hazırlanan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye’ye düşen %7,5’lik paydan Hükümetin desteği ile Burdur’un da yararlandığını ifade etti.
İnşaat alanında tesis hakkında bilgiler veren Milletvekili Özçelik, Tesis Kapasitesi 21.880 m3/gün 115.160 kişiye hizmet edecek olan ileri Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 22.07.2022 tarihinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Milletvekili Bayram Özçelik açıklamasında, ‘’Burdur ileri Atıksu Artıma Tesisinin projelendirme çalışması İLLER BANKASI tarafından yaptırılarak, 2015 yılında onaylandı. Kentsel Altyapı Projeleri kapsamında AVRUPA YATIRIM BANKASI ile İLLER BANKASI arasında 28 Haziran 2012 tarihinde HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI garantörlüğünde 150.000.000 € tutarında kredi anlaşması imzalandı, 13.06.2016 tarihinde ise bu kredinin 11.500.000 € tutarındaki kısmın kullandırılması için İLLER BANKASI ve Burdur Belediyesi arasında 4 nolu Alt Kredi Anlaşması imzalanmıştı. Bu proje ile Türkiye’ye düşen %7,5’lik paydan HÜKÜMETİMİZİN DESTEĞİ ile Burdur’umuzda yararlanmıştır. Yapımına başlanan İleri Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında fiziki gerçekleşme oranı yüzde 3. İhale bedeli 20.650.000 TL + 3.575.000 EURO ) + KDV’dir. İnşallah inşaat tamamlandığı zaman Burdurumuz kötü kokudan kurtulacak ve Burdur Gölümüzün temizlenmesine katkı sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, "Tüm hedefimiz kentimizde atık su sorununu tamamen bitirip gelecek kuşaklara sorunsuz temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak. Bu amaçla her alanda sürdürülebilir bir kentsel gelişimi esas alıyor ve bu bilinçle çalışıyoruz. Daha yeşil ve daha temiz bir Burdur için kent genelinde planlı şehirleşme yönünde önemli yatırımlar hükümetimiz tarafından yapılıyor.  Şu anda tüm hızla inşaatı devam ediyor.  İnşallah 2022 yılında hizmete alacağız.   Bittiğinde tesiste günlük 21 bin 880 metreküp atık su arıtılabilecek. Arıtılan atık su çevreye zararsız hale getirildikten sonra Burdur Gölü'ne deşarj edilecek" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık ise yaptığı açıklamada, " Her şey daha temiz bir Burdur için, projenin bir önce tamamlanması için çalışmalar hızla devam ediyor. Bizde bu hususta çalışmaları yakından takip ediyoruz. Burdur'da atık su sorununu tamamen bitirip gelecek kuşaklara temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz." sözlerini kullandı.


Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu