BURDUR KEMER'İN YÜZYILLAR SÜREN GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Burdur Kemer'de yüzyıllardır süregelen gelenek tazeliğini koruyor. Her arefe günü çocuklar ilçenin farklı iki noktasında bir araya gelerek büyüklerden hediyeler kabul ediyorlar. Büyükler ekonomi durumlarına göre çcıklara hediyeler vererek onları sevindiri


Kültür 8.07.2022 12:11:00 0
BURDUR KEMER

Tarihinin hangi dönemlere kadar uzandığını bilmemekle beraber Kemer halkının atalarınında yaşadığı ve şimdiki kuşaklarında yaşadığı ve çocuklarınada yaşamatmasının sürdürüldüğü gelenek heryerde büyük beğeni topluyor.

Her Arefe günü sabahtan çocuklar sanki Bayram başlamışcasına Heyecanlı bir şekilde bir araya toplanırlar. Programın yapılacağı yerde otururlar ve dağıtılacak hediyeleri beklemeye başlarlar. Büyüklerde çikolata, şeker, gofret gibi ekonomik durumları çerçevesinde Kemer'li çocuklara hediyeler dağıtarak onları sevindirirler. Kemerin iki farklı noktasında bu organizasyon hem Ramazan Bayramı arefesinde hemde Kurban Bayramı arefesinde tekrarlanır. Eski zamanlarda çikolata, gofret, şeker bulmanın zor olduğu dönemlerde insanlar verecekleri hediyeleri kendileri hamurdan yapıp dağıtırlarmış.


"Hem Antalya hem Beşiktaş'taki cinayetin failleri hesap verecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kez toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!! ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!!
Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ