Burdur “Lavanta Yolu” Projesi Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.


Turizm 13.09.2019 19:05:00 0
Burdur “Lavanta Yolu” Projesi Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

“Lavanta Yolu” Projesi Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

 

Vali Hasan Şıldak, Lavanta Yolu Projesi kapsamında ekim alanlarının artırılmasına yönelik fide dağıtımı yapılacak çiftçiler için düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

 

Son yıllarda önemli bir turizm değeri olarak karşımıza çıkan, özellikle eko-turizm alanında kültür turlarının yoğun ilgisini çeken Lavanta’nın ekim alanlarının artırılmasına yönelik çalışmaları yakından takip eden Vali Hasan Şıldak, katıldığı toplantıda bu alanda yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

 

Fide dağıtımı yapılacak çiftçiler için düzenlenen bilgilendirme toplantısında Lavanta’nın tarım getirisinin yanında, turizm anlamında da önemli bir gelir getirisi olduğunu ifade eden Vali Şıldak, İlimizdeki turizm hareketliliğinin önemine vurgu yaparak Lavanta’nın da bu hareketlilikten en fazla pay alacak alanların başında geldiğini vurguladı.

 

İlimizin turizm potansiyeli anlamında, üzerinde durdukları öncelikli konuların başında Lavanta geldiğini belirten Vali Şıldak, özelikle Burdur Gölü – Salda Gölü güzergahında ismini “Lavnata Yolu” olarak belirledikleri bir projeyi uygulayarak, bu alanda bölge halkının, İlimizin, turizm pastasından daha fazla katma değer elde etmesini amaçladıklarını belirtti.

 

Bu kapsamda, belirledikleri güzergah boyunca bulunan hazine arazileri de dahil olmak üzere, Lavanta üretiminin artırılmasına yönelik başta bu bölgedeki çiftçilerimiz olmak üzere dağıtılacak Lavanta Fideleri ile İlimizdeki lavanta üretimini artıracaklarını söyledi.

 

Ayrıca bu yol güzergahında lavanta tanıtım merkezi yapacaklarını söyleyen Vali Şıldak, Salda Gölü ile başlayan Burdur’un turizm hareketliliğinin Lavanta ve diğer turizm alanları ile daha da iyi noktalara gelmesi için adımlar atıldığını, bunun içinde hem sosyal alanlar, hem ürünlerin satışının yapıldığı ve üretiminin de sembolik olarak gösterildiği bir “Lavanta Tanıtım Merkezi” yapılarak Lavanta anlamında altyapıya yönelik eksikleri gidereceklerini vurguladı.

 

Lisinia’nın Öztürk beyin bu anlamda yaptığı çalışmaların en güzel örneklerden biri olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, Kuyucak, İlyas, Karkent, Akçökey ve Salda Gölü güzergahında oluşturacakları “Lavanta Yolu’nun” İlimiz turizm destinasyonuna çok büyük katkılar yapacağını belirtti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor