Burdur Milletvekili Yasin Uğur'dan 15 Temmuz Mesajı


Gündem 13.07.2022 18:45:00 0
Burdur Milletvekili Yasin Uğur

“Aziz milletimiz, devletinin ve milletinin bekası söz konusu olduğunda her zaman bir ve beraber olmayı bilmiş, Malazgirt’te, Çanakkale de olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden iman gücüyle birlikte gelmeyi başarmıştır. 15 Temmuz şehitlerimiz gibi kahramanlarımız var olduğu sürece bu millet ve devlet ilelebet payidar kalacaktır.”


AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında,

“Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Altıncı yıl dönümünü onur ve gururla andığımız 15 Temmuz da bu destanlardan bir tanesidir.

15 Temmuz, millet iradesinin tankların önüne geçerek parçalanamayacağını gösteren demokrasi zaferidir. Vatanımıza göz dikmek isteyenlerin, topraklarımızı bölmeye çalışan hainlerin yok olduğu bir gündür. Birlik ve beraberlik saflarımızın sıklaştığı, bayrağımızın dalgalandığı, ezanlarımızın dinmeyeceğini gösteren yeniden dirilişin sembolüdür.

15 Temmuz gecesi başlayan darbecilere karşı demokrasi nöbeti, günler boyunca tüm yurtta cansiperane bir mücadele ruhuyla tarihe geçti. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan ve bayrak sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

15 Temmuz milattır. Milli iradeye, geleceğimize, demokrasiye, cumhuriyete darbe vurmaya çalışanlar, emellerine ulaşamamışlar ve bozguna uğramışlardır.

İstiklal ve istikbalimize göz diken kim varsa her birine, bu vatan topraklarından bir karış toprak dahi alamayacakları açıkça gösterilmiştir

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, vatan için şehadete yürüyen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, destansı mücadele sırasında gazi olan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan korkunç bir ihanete şahit olduğumuz o geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız.”


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor