BURDUR MİLLETVEKİLİLERİNDEN ÜRETİCİLERE MÜJDE


Yaşam 16.06.2020 01:04:00 0
BURDUR MİLLETVEKİLİLERİNDEN ÜRETİCİLERE MÜJDE
BURDUR'DA GEÇEN HAFTALARDA YAŞANAN DON ve DOLU SONUCUNDA;ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ :
 
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Burdur'da yaşanan dolu ve don olayları ile ilgili açıklamada bulundular.
 
“DON VE DOLU’DAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERİMİZE BORÇ ERTELEME UYGULANACAK”
Burdur İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince yürütülen hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, 7.365,7 dekar ekili dikili alanda %20 ile %50 arasında değişen oranlarda zarar olduğu görüldüğünü belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, "İlimizde dolu ve don doğal afetlerinden zarar gören çiftçilerimizin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenme işlemleri Tarım ve Orman Bakanlığımızca 27 Mart 2020 tarihinde yayımlanan “Borç Erteleme Uygulama Talimatı” doğrultusunda çalışmalar başlatıldı.”şeklinde açıklamada bulundular. 
Burdur'da yaşanan don ve dolu doğal afeti nedeniyle başta silajlık mısır olmak üzere fasulye, domates, biber, rezene gibi ekili alanlarda ve ceviz dikili alanlarda zararın daha fazla olduğu görüldüğünü ifade eden Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “11 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen dolu afeti nedeniyle, İnsuyu bölgesinde yer alan Çatağıl, Çine ve Kurna köylerinde,Merkez ve Köyleri, Çavdır Köylerin bir kısmı,Söğütte,Tefenni,Kemer ve Karamanlı İlçelerimizin Köylerindeki Ekili Alanlarında Don Yaşandı,Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Burdur Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte yürütülen hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, yaklaşık 100 dekar ekili alanda %10 oranında zarar olduğu ile ilgili raporlar tutulmuş. Bu konu ile ilgili olarak da hükümetimiz tarafından daha önce yaptığımız gibi 2020 yılı içerisinde doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir." şeklinde bilgilendirme yaptılar.
“DAHA ÖNCE DE DOĞAL AFETLERDE AK PARTI HÜKÜMETLERİMİZ ÜRETİCİMİZİN YANINDA DURDU”
Daha Önce de borç erteleme işlemleri yapıldığını belirten AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce tespit edilen 2015 yılında 634, 2016 yılında 501, 2017 yılında 346, 2018 yılında 1197 çiftçimizin doğal afetler nedeniyle borç erteleme işlemi gerçekleştirildi. AK Parti hükümetlerimiz mağdurun ve mazlumun yanında olmayı ilke edinmiştir. Çiftçilerimizin derdine derman olmak, yaralarını sarmak için AK Parti Milletvekilleri olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundular.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü