Burdur Salda Kayak Merkezi Sezona Hazır


Turizm 5.01.2020 01:37:00 0
Burdur Salda Kayak Merkezi Sezona Hazır
Burdur Salda Kayak Merkezi Sezona Hazır
 
Burdur Vali'si Hasan Şıldak ve beraberinde yer alan protokolün katılımıyla gerçekleşen törende kış mevsiminin eşsiz manzarası eşliğinde, yeşille mavinin beyaz örtüyle buluştuğu Salda Kayak Merkezinde
sezon açılılışı yapıldı.
 
 
İlimiz Yeşilova İlçesi sınırlar içerisinde yer alan Eşeler Yaylası Tınaztepe mevkiinde 1.900 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi, Aralık Ayının son haftası beklenen karın yağmasıyla birlikte kayak severleri ağırlamaya başlamıştı.
 
Bugün de Vali Şıldak ve protokolün katılımıyla gerçekleşen programda, 860 metre uzunluğunda telesiyej hattı ve uzunlukları 1.000 ile 1.500 metre arasında değişen, her seviyeden kayakçıya hitap eden 3 pistiyle eşsiz Salda Gölü Manzarası eşliğinde kış mevsiminin değişmez adreslerinden biri olma yolunda ilerleyen Kayak Merkezi'nin 2020 sezon açılışı yapıldı.
 
Sezon açılışına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Alb. Cenk Baburşah, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kaymakam Abdulhamit Karaca, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Programda Vali Şıldak, Milletvekili Özçelik ve Kaymakam Karaca konuşma yaptılar.
 
Konuşmalar sonrası Kayak Merkezinde incelemede bulunan Vali Şıldak yetkililerden tesisler ve sunulan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Kayak Merkezinde bu yıl hizmet vermeye başlayan Jandarma Kar Motorunu tanıtımının yapıldığı programda görevli Jandarma personeli tarafından kar motoruyla sürüş gerçekleştirildi.
 
Türkiye genelinde yeni başlayan Kayak Sezonuyla birlikte günden güne ilginin artmaya devam ettiği Salda Kayak Merkezinde kayak severler snowboard, kayak ve kızakla kayarak karın tadını çıkardılar. 
 
Vali Hasan Şıldak açılışta yaptığı konuşmasında, "Burdur sahip olduğu turizm potansiyelini her geçen gün daha çok kullanmaya, daha ön plâna çıkarmaya ve daha işlevsel hale getirmeye devam ediyor. Her ile nasip olmayacak şekilde bizim tarih, doğa, kültür üçlüsü bileşeninden oluşan nimetlere sahibiz. Bize düşen, hem siyaset kurumu, hem bürokrasi, yöneticiler ve yerel yönetimler olarak Burdur’a adeta bir mozaik gibi serpiştirilmiş olan doğal, tabii ve tarihi güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek ve insanımızın hizmetine sunmak ve gelir getirici bir unsura dönüştürmektir.
 
2012'de kurulan bu tesisle Burdur kış turizminden de nasibini almış ama şu an itibariyle bize göre bu tesisin imkanları bu potansiyele, buradaki kar kalitesine kayak merkezi vasfını taşıyan özelliklere rağmen yeterince kullanamıyoruz. Tam kapasiteyle buranın çok daha iyi şartlara kavuşması, hem sosyal tesisler ve konaklama imkanı yönüyle hem teleski, telesiyej imkanları hem de pist uzunluğu olarak daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı bu noktada yoğunlaştıracağız.
Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi 3 pistimiz var. 1.900’lü rakımda bulunuyoruz. Konum itibariyle ve bu yıl özellikle aldığı kar kalınlığı itibariyle bölgedeki diğer kayak merkezlerinden daha önde görülüyor. Uzmanların söylediğine göre kayak sporuna ilk başlayanlar ve orta düzey kayak severler için bulunmaz bir fırsat. Çok elverişli koşullara sahip bu kayak merkezinin yaz turizmi ile birleştirerek Yeşilova İlçemizin hem yaz hem kış turizminin gerçekleştirilebileceği Salda Gölü ile bütünleşik projeler içinde değerlendirilmesi için çaba gösteriyoruz.
 
İlgili bütün arkadaşlarımızın bildiği gibi 2020 yılı içerisinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızla birlikte yürüteceğimiz bir güdümlü proje ile hem kayak merkezine hitap edecek hem de Salda'nın genel turizm yoğunluğunu azaltacak konaklamalı bir otantik, yeme içme tesislerinin de içinde yer alacağı bir tesisi İlimize kazandırmak istiyoruz. 
 
Bir başka projemiz de fizibilite çalışmalarını Kalkınma Ajansımız eliyle sonuçlandırdığımız teleferik projesinin de artık Burdur gündeminde olmasını, hepimiz tarafından takip edilmesini hem Sagalassos'ta hem de Yeşilova İlçemizde bir teleferikle donatılmış kapsamlı bir turizm faaliyetinin çok daha bizlere değer katacağını, artı değerler sunacağını düşünüyorum.
 
Milletvekillerimiz, bütün kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplumumuz, üniversitemiz birlikte hareket ediyoruz. Bu birliktelik devam ettiği sürece Milletvekilimizin de ifade ettiği gibi her geçen gün her hizmetin üzerine her yıl bir yenisini eklemek suretiyle gelişimi sürdüreceğiz.  
Burada kafeterya girişinde kadın vatandaşlarımız Yeşilova’da yeni kuruluşunu sağladığımız kadın kooperatifi eliyle hediyelik eşya üretiyorlar. İlk defa İlimizde kadın kooperatiflerini faaliyete geçirdik. Yeşilova İlçemizde, Ağlasun İlçemizde ve İl Merkezinde. Bunların tamamı yöresel özellikler taşıyan turizme hizmet edecek bu alanda Burdur’un açığını kapatacak ürünleri pazara sunmaya başladılar. Bu insanlarımızı destekleyeceğiz. Bugün hepimiz oradan alışverişimizi yapıp öyle ayrılacağız diye umut ediyorum” dedi.
 
Burdur Vali'si Hasan Şıldak konuşmasının sonunda Kayak Sezonu Yeşilova’ya, Burdur'a hayırlı olsun, bereketli olsun diyerek çiftçilerimiz ve kayak severlerimiz içinde bol kar beklendiğini sözlerine ekledi.
Salda Kayak Merkezindeki tesisimizin işletmelerini Kaymakamlığımız yürütüyor. Yeşilova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 8 personeli ile burada. Hem sosyal hizmetleri kafeterya, restoran hizmetlerini hem de otopark hizmetlerini, teleski ve pist hizmetlerini yürütüyor ekibiyle. Buradaki vatandaşımıza ve bütün misafirlerimize uygulanan fiyatlar çok makul düzeyde. Çevredeki diğer kayak merkezleriyle kıyaslarsak çok çok ucuz olduğunu ifade edebilirim. Ucuz ve kaliteli bir hizmet sunuluyor. Pistin durumu ve kar kalitesi çok iyi seviyede. Ziyaretçi sayısı olarak tahmini rakam verebiliyoruz. Geçen yıl itibariyle sezonda 30 bin civarında burada misafirimiz olmuştu. Bu sene çok daha fazla bekliyoruz. Aşağı yukarı aynı takvimde başladık. Aralık sonunda sezonu açmış olduk. Özellikle pazar günleri ve sömestr tatilinde yoğunluk bekliyoruz. Az sayıda da olsa konaklama imkanımız da var. Altı aileyi burada misafir edebiliyoruz. Bütün kayak severleri bekliyoruz. 
 
Vali Hasan Şıldak, Salda Kayak Merkezinde asayiş hizmeti verecek Jandarma Kar Motoru ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın her ortamda can ve mal güvenliklerinin sağlanması, bulunduğu ortamda emniyetli bir şekilde vakit geçirebilmeleri için özen gösteriyoruz. Bu yıl Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından iki adet kar motoru tahsis edildi ilimize. Biz şu anda bunları faal olarak kullanmaya başlamadık. Çünkü personelimiz bir eğitim alacak,  kısa süre içinde burada devreye sokacağız kar motorlarını. 
Bir de Salda Gölü için de tedbir alıyoruz. Burada jandarmamıza ait botumuz bulunacak ve yine atlı devriyeyi hizmete sokacağız. Bunların güvenlik ve asayişin sağlanması için önemli gelişmeler olduğunu düşünüyorum” dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü