BURDUR TKDK'DAN DESTEK ÜSTÜNE DESTEK, REKOR ÜSTÜNE REKOR


Gündem 5.08.2020 10:20:00 0
BURDUR TKDK

TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, iki kategori altında çıkılan 9. Proje Başvuru Çağrı ilanında  “302- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığındaki proje kabulünü 10.07.2020 tarihi itibariyle tamamladı. Diğer yandan besi, süt ve kanatlı hayvancılığı yatırımlarını içeren “101- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” başlığında proje kabul sürecinin 29.07.2020 tarihinde sone erdiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Koordinatörü Mesut Yıldıran şu değerlendirmelerde bulundu:
11 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan ve 29 Temmuz 2020 tarihinde son bulan IPARD II Programı 9. çağrı ilanı kapsamında, Burdur İl Koordinatörlüğümüze toplam 96 proje başvurusu yapıldı. Bu başvuruların toplam yatırım tutarı ise 135,6 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir.
 
REKOR BAŞVURU; 96 PROJEYE 76 MİLYON TL HİBE

9’uncu çağrıya çıkıldığı andan itibaren Burdur’a daha fazla yatırım yapmak adına hizmet eden Burdur İl Koordinatörlüğü, almış olduğu 96 adet projeyle tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen büyük şehirlerini geride bırakarak İlimize 135,6 milyon liralık yatırım kazandırma fırsatını elde etmiştir. Bu yatırım tutarı ile TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü çıtayı en üst seviyeye çıkararak, şimdiye kadar ki bir çağrı döneminde yapılan en yüksek yatırım seviyesine ulaşmıştır.
Merkez İlçe ile birlikte, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçelerinden toplam 96 adet proje başvurusu alınmıştır. Teslim edilen projelerin incelenmesinin ardından sözleşme imzalama süreçleri başlayacak ve her ilçedeki TKDK yatırımlarına yenileri eklenecektir.
 
BURDUR’A BÜYÜK YATIRIM

Atılacak ilk imzalar sonrasında Burdur’a 135,6 Milyon TL yatırımın gerçekleşeceği ve söz konusu miktarın da 76 Milyon Lirasının karşılıksız verileceği bu projeler, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” ile birlikte “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar”  başlığı altındaki sektörleri içermektedir. Bu sektörler arasında; açık alan ve serada tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi, kültür ve istiridye mantar üretimi, alabalık üretim çiftliği, kooperatiflerin yararlandığı makine parkları, arıcılık, kesme çiçekçilik, fide ve fidan üretimi ve yenilenebilir enerji yatırımları yer alıyor.
Hayvancılık alanındaki hibe oranlarının yüzde 70’lere kadar artması ve bu alandaki alanındaki başvuruların tamamlanmasıyla birlikte alınan projeler arasına süt inekçiliği, hindi yetiştiriciliği, büyükbaş besi ve koyun yetiştiriciliği de eklenmiş oldu.
% 18’lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır.  Burdur’un ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, istihdam fırsatı yaratacak bu projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”



Çevreyi kirletenlere 2026’da uygulanacak idari para cezaları belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, 2026 yılında Çevre Kanunu’na aykırı fiiller nedeniyle kişi ve kuruluşlara uygulanacak idari para cezaları belli oldu.
Fransa’dan çocuklar için dijital kalkan: Sosyal medyaya yaş sınırı Fransa, çocukları dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla kapsamlı bir düzenlemeye hazırlanıyor. Avustralya’nın hayata geçirdiği modele benzer şekilde hazırlanan yasa tasarısı, 2026 yılının Eylül ayından itibaren 15
2026 tatil takvimi açıklandı 2026 yılına ait resmi ve dini tatil günleri netlik kazandı. Yeni yılda özellikle bahar aylarında art arda gelen tatiller, çalışanlar için önemli dinlenme fırsatları sunarken, turizm sektörü açısından da hareketli bir dönem beklent
Vali Erin sahada yeni yılı kutladı Isparta Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte 2026 yılının ilk dakikalarında Ispartalı hemşehrilerinin yeni yılını tebrik etti.
Bakan Uraloğlu’ndan otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, yapılan güncellemede vatandaşların bütçesinin dikkate alındığını ve artış oranlar