BURDUR VE ISPARTA OSB'LERİNE ORTAK ARITMA

AK PARTİ Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur ve Isparta organize sanayi bölgelerinin ortak atık su arıtma tesisi yapım işinin ihale aşamasına geldiğini söyledi.


Yaşam 18.07.2022 13:43:00 0
BURDUR VE ISPARTA OSB

Burdur 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden İş Geliştirme Merkezi'ni gezen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yapılan çalışmalarla ilgili olarak 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bülent Arslanboğa'dan bilgi aldı. Burdur 1'inci ve 2'nci organize sanayi bölgeleriyle Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin ortak atık su arıtma tesisi yapım işinin ihale aşamasına geldiğini belirten Özçelik, "Burdur ve Isparta illeri olarak çok güzel bir karar alındı. İlk defa ortak atıksu arıtma tesisiyle alakalı çalışmalarda zor da olsa büyük bir yol kat edildi. Yer seçimi olsun, imar planı olsun, kamulaştırma çalışmaları olsun bunların hepsi tamamlandı. Şimdi ise proje aşaması sonrası ihaleye çıkılacak noktaya geldi. Bu da ilimiz için çok önemli, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Burdur 1'inci ve 2'nci Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli" dedi.

Yapılacak ortak arıtma tesisinin Burdur Gölü için de önemli olduğunu anlatan Özçelik, "Esasen Burdur Gölü için de çok önemli. Burdur Gölü'nü besleyen havzanın bir kolunun da bu bölgeden besleniyor olmasından dolayı bunun mutlaka gerçekleşmesi gerekiyordu. Ortak belirlenen yaklaşık 86 dönüm bir arazi üzerinde yapılacak. Burdur'un ileri atıksu arıtmasından, Isparta'nın atıksu arıtmasından da ve buranın ortak atıksu arıtma tesisinden çıkacak suların Burdur Gölü'ne gelmesi konusunda çabamız var. Zaten gelirken geldiği havzanın da sulanmasını sağlayacak. Zaten havzayı sularsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Direkt göle bırakırsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Yani buradaki o kararı o dönemde yapılacak tarımsal üretimde çok elzem olduğu takdirde bunlar çok rahat bir şekilde kullanılabilecek" diye konuştu.

'ARITILACAK SU GÖL HAVZASINA VERİLECEK'

Ortak atık su arıtma tesisinin Isparta sınırları içerisinde Gölbaşı köyü yakınlarında bir araziye yapılacağını kaydeden Burdur 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bülent Arslanboğa da şöyle konuştu:

"Kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 86 dönüm bir arazi üzerinde ortak su arıtma tesisi yapılacak. Tesis 2 etap halinde yapılacak. Arıtılacak su göl havzasına verilecek. Yaklaşık 10 bin metreküp atık su göl havzasına verilecek. Yapılması planlanan atık su arıtma tesisi son teknolojiyle yapılması planlanıyor. Her 3 sanayiden gelecek debi orada toplanacak. Atık su çıkış debisi de DSİ'nin belirlediği bir deşarj kriteri var. Bu kritere uygun olacak ama planlanan göl sahasına deşarj edilmesi."


ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi" ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi"
Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.