BURDUR YATIRIM TEŞVİKLERİYLE KALKINIYOR


Gündem 29.08.2020 12:49:00 0
BURDUR YATIRIM TEŞVİKLERİYLE KALKINIYOR

YATIRIM TEVŞİK UYGULAMALARINDA 3’ÜNCÜ BÖLGEDE YER ALAN BURDUR, YENİ YATIRIMCILARINI BEKLİYOR.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırımlarda devlet yardımlarına yönelik yayınladığı değişiklik kararnamesi kapsamında daha önceki Yıllarda 2. Bölgede Yer Alan ilimiz Milletvekili Bayram Özçelik’in girişimleri ile 3. Bölgeye Alınmıştı.Son Teşvik Kararnamesinde de 3. BÖLGEDE YER ALAN BURDUR’un yatırım alanları ile ilgili AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur açıklamada bulundular.
HEDEF BURDUR'A DAHA FAZLA YATIRIMCI
Yatırım teşvikleri kapsamında yatırımcıları Burdur’da davet eden Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, "21 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile birlikte Burdur'umuza daha fazla yatırım gelmesi hedeflenmektedir. İlimize yatırımcının gelmesi için teşvikler yapılmaya devam ediyor. AK Parti Hükümeti olarak yatırım çalışmalarımız her geçen gün daha da artış gösteriyor.ifadelerini kullandılar.
HÜKÜMETİMİZ, YATIRIMCIYA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR
Devlet destekleri, yatırımların karlılığının artmasına katkı sağladığını belirten Milletvekilleri Özçelik ve Uğur, "Dünyada ve ülkemizde yatırımlar genel olarak devletler tarafından desteklenir. Burdur'umuzun 3. bölgede yer alması sebebi ile yatırımcılarımız sigorta primi işveren hissesi desteğinin sabit yatırım tutarına oranı yüzde 20 olacak. Bölgesel teşvik destekte, 3. bölgede olan ilimizde, KDV muafiyeti, gümrük muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, yapı harçları muafiyeti, emlak vergisi muafiyeti damga vergisi muafiyetinden yararlanabilecekler.  AYRICA OSB’lere Yatırım Yapılınca 4. BÖLGE YATIRIM TEŞVİKLERİNDEN yararlandırılmaktadır.Yani Burdur ve Bucak OSB’lere Yapılan Yatırım 4. BÖLGE Teşviki Kapsamındadır.Yüzde 25'lik vergi muafiyeti ve 5 yıllık SGK işveren prim muafiyeti ile yatırımcılarımıza büyük kolaylık sağlayacak" bilgisini verdiler.
Burdur'da bulunan bazı ilçelerin desteklerinden faydalanacağını belirten Milletvekilleri Özçelik ve Uğur, Kemer, Ağlasun, Çavdır, Çeltikçi, Yeşilova, Altınyayla ilçelerinde yatırım yapacakların daha fazla destek alacağını kaydettiler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması
Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu? Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu?
Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı