BURDUR ZENDER TARIM DOMATES VE KIVIRCIK MARUL ÜRETİMİNDE DÜNYA MARKASI

Burdur Karamanlı ilçesinde ZENDER tarımın ürettiği lezzeti ve raf ömrüyle öne çıkan yayla domatesi ve kıvırcık marul yurt dışında büyük talep görüyor.


Yaşam 28.09.2022 20:56:00 0
BURDUR ZENDER TARIM DOMATES VE KIVIRCIK MARUL ÜRETİMİNDE DÜNYA MARKASI
Sofralarımızda hemen her gün yer alan, dünyanın en çok tükettiği sebzelerden biri olan domatesin önemli bir kısmı, Burdur Karamanlı'da ZENDER farkıyla yetiştiriliyor.
Açıklama yok.
Burdur Karamanlı ilçesinde örtü altı seracılık ile 8000 ton domates, 3 milyon adet kıvırcık marul üretimi yapan ZENDER firması bölgemizin önemli bir tarım lokomaTifi oldu. 
 
ZENDER tarımın sahibi Serdar Tektaş: çalışmalarıyla ilgili verdiği röportajda: Burdur Karamanlı ilçemizde 500 dönüm arazide 400 serada çok kaliteli bol aromalı domates ve lezzetli kıvırcık marul ürünlerini üretiyoruz. Gönül rahatlığıyla ve kimyasal hiç bir ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Organik üretimde ciddi çalışmalarımız var." İfadelerini kullandı.
Açıklama yok.
Bölgede gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olmasından dolayı dayanıklı ve lezzetli olduğunu belirten Tektaş, yayla domatesi, yurt içi ve yurt dışından çok ilgi görüyor.
Açıklama yok.
Serdar Tektaş: "Seralarımızda üretilen, raf ömrü ve lezzetiyle öne çıkan yayla domatesi ve kıvırcık marul, Balkan ülkeleri, Arabistan ve İsrail gibi ülkelere gönderiyoruz.  Avrupa ve Balkan ülkelerindede ürünlerimize çok ciddi talepler var.
Açıklama yok.
ZENDER tarımda yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor. Yıllık cirosu 100 milyon tl'dir. Hasat dönemimizi 12 aya yaydık. Yılın 12 ayı sürekli çalışıyoruz. Ülkemize katmadeğer kazandırıyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Dört ay süren bir hasat döneminde "iyi tarım" uygulamasıyla ZENDER firmasının ürettiği domatesin büyük bölümü, yurt dışına ihraaç ediliyor. Üretimlerimizle istihdam başta olmak üzere bölgemizde önemli katkılar sağlanıyor.
Açıklama yok.
Açıklama yok.

Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu