Gündem

Gündem Haberleri

Bursa 15 Temmuz’da tek ses oldu


Gündem 16.07.2021 09:30:00 0
Bursa 15 Temmuz’da tek ses oldu

Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde Bursalılar yine meydanları doldurdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz’un Türk milletinin diriliş destanı olduğunu söyledi.

BURSA (İGFA) - Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bayrak yürüyüşü düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti MKYK üyesi Ayhan Salman ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldığı yürüyüşte, Bursalılar, Türk Bayrağı açarak Cumhuriyet Caddesi’nden Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşlarıyla coşku doruğa çıkarken, vatandaşlar da alkışlarıyla yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Refik Özen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Devlet eski Bakanlarından Faruk Çelik, siyasi parti il temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter Konseri ve Kuran tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz’un Türk milletinin diriliş destanı olduğunu vurguladı.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

15 Temmuz’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında, hainlere dersinin verildiği şanlı bir gün olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Evet, o gece bir tarih yazıldı; Allah, bir daha o geceyi yaşatmasın. Kıymetli Bursalılar; FETÖ sinsi emellerinden vazgeçmiş değildir. Her gün yeni gizli yapılar deşifre ediliyor, yeni tutuklamalar oluyor, kolluk kuvvetlerimiz ve adli merciler titizlikle vazifelerini yapıyor. Yıllardır takiyyeyi meziyet bilip insanları kandıran bu hain örgüt bir an bile boş durmuyor. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Türkiye’nin yükselişini ve büyümesini hazmedemeyenler boş durmayacaktır" dedi.

"PRANGA VURULMAK İSTENDİ"

Bursa Valisi Yakup Canbolat da 15 Temmuzda Türk milletinin, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte gözlerini kan bürümüş, kökleri dışarıda hain bir saldırıya maruz kaldığını hatırlattı. Vali Canbolat, “O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş milletimizin vergileriyle alınan tanklarımız, uçaklarımız, helikopterler ve silahlarımız yine devletimizden maaş alan asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva görmüşlerdir. Hamdolsun ki Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliği ile harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla dikildi. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlılığı ile engellenmiş, milletimiz o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir” diye konuştu.

"OYUNLAR HİÇ BİTMEDİ"

Bursa Milletvekili Refik Özen de Türkiye’nin zor coğrafyada bulunduğunu ve bu coğrafyada ihanetlerin, hesapların, oyunların hiç bitmediğini vurguladı. Kuklaları oynatan kuklacıların kim olduğu, hainleri besleyenlerin kim olduklarının gayet iyi bilindiğini dile getiren Özen, “Çünkü biz biliyoruz ki unutulan acılar ve ihanetler tekrarlanır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve siz asil milletimizi selamlıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz ile ilgili açıklamasının sinevizyondan canlı olarak izlendiği etkinlikte daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Koca yürekli adam’ şiirini besteleyen Emre Çelik sahne aldı. Başkan Aktaş’ın 15 Temmuz’la ilgili olarak kaleme aldığı ‘Ölümsüz kahramanlar’ şiirinin klibi beğeniyle izlenirken, daha sonra ise Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçıları sahne aldı. Demokrasi Meydanı’ndaki etkinlikler Uğur Işılak konseri ile sona erdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı