Gündem

Gündem Haberleri

Bursa basınına AFAD eğitimi

Bursada 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla il genelinde faaliyet gösteren basın mensuplarını ağırlayan AFAD İl Müdürlüğü, afet farkındalığının arttırılması yönünde kamuoyu desteği istedi.


Gündem 6.03.2021 18:30:00 0
Bursa basınına AFAD eğitimi

BURSA (İGFA) - 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Bursada faaliyet gösteren basın mensupları Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve İl AFAD Müdürü Yalçın Mumcunun da katıldığı programında buluştu. Vali Yardımcısı Cevheroğlu, İçişleri Bakanlığınca 2021 Yılının Afet Eğitim Yılı olarak belirlendiği ve eğitim seferberliği başlatıldığını belirterek, ülke genelinde hedeflerinin 51 milyon kişi olduğunu kaydetti. Cevheroğlu, Bursa genelinde ise afet farkındalığını artırılması yönünde kamuoyu desteğinin önemine dikkati çekti.

Toplantıda İl Müdürü Yalçın Mumcu ise İl AFAD Müdürlüğü olarak Afet Eğitim Yılı kapsamında yapılan hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programda ayrıca basın mensuplarına Afet Farkındalık Eğitimi verilerek afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranış şekilleri anlatılarak doğru uygulamalar gösterildi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!