Bursa’da amatöre Osmangazi desteği


Gündem 2.07.2021 13:30:00 0
Bursa’da amatöre Osmangazi desteği

Bursada Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 45 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptı.

BURSA (İGFA) - Altınova Spor Kulübü’nde düzenlenen tören ile amatör spor kulüplerinin yöneticilerine içerisinde eşofman takımı, forma, eldiven ve tekmelikten oluşan destek paketlerini teslim eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak hayatın her alanında yatırımlar yapıyoruz. Spordan kültür sanata, ulaşımdan eğitime, kentsel dönüşümden tarihi mirasın korunup yaşatılmasına kadar birçok alanda çok ciddi ve büyük işler ortaya koyuyoruz. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu vergilerin her kuruşunu yine vatandaşımıza hizmet olarak sunuyoruz. Bütçemizi en etkin ve en verimli şekilde kullanarak yatırım ve hizmete dönüştürüyoruz” dedi.

“KULÜPLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Tesisleşmenin yanı sıra binlerce genci sporla buluşturduklarına da vurgu yapan Dündar, “Pandemi öncesinde her yıl 250 bin öğrencimizin tatil dönemini spor yaparak geçirmelerini sağladık. Normalleşme dönemiyle birlikte yaz spor okullarını yeniden açacağız. 34 branşta hizmet veren Osmangazi Belediyespor Kulübümüz, 198 milli sporcu yetiştirdi.  3 bin 62 lisanslı sporcusu ile Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında başarılara imza atan kulübümüzde 1 Olimpiyat, 3 Dünya, 76 Avrupa ve 570 Türkiye Şampiyonu yetişti. Bundan sonraki süreçte de gerek tesisler inşa ederek, gerekse malzeme yardımı ile spor kulüplerimize desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Osmangazi Belediyesi olarak spor alanında Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiklerinin bilgisini veren Başkan Dündar, “İnkaya’da 43 hektarlık alanda yeni bir spor, eğlence ve aktivite merkezi oluşturmak için çalışmalara başladık. Bisiklet parkuru, tepe iniş parkuru, macera parkuru, çocuk bisiklet eğitim pisti, yürüyüş parkuru, masal yeri gibi bölümlerin yer alacağı İnkaya Doğa Sporları Parkı, doğal bir ortamda ekstrem sporların yapıldığı önemli bir tesis olacak. Bu tesisi ilçemize kazandırmak için çalışmalara başladık. Etap etap bu tesisimizi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BURSA, SPORDA MARKA KENT OLMALI”

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Osman Kılıç da, yaptığı konuşmada dünya kenti Bursa’nın spor alanında da marka kent olması adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, bu seviyeye ulaşmak adına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın her zaman kendilerine destek olduğunu söyledi.

Öte yandan Futbol İl Temsilcisi Mustafa Beşen ise Bursa’da yılda 9 bin karşılaşma oynandığını ve bu karşılaşmaların büyük bölümünün de Osmangazi’de yapıldığına dikkat çekerek, “Mustafa Dündar Başkanımızın tesisleşme konusunda Osmangazi’ye çok büyük yatırımlar yaptığını biliyoruz. Ben sportif anlamda Bursa’nın futbolda çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Osmangazi Belediye Başkanımız örnek tesisler inşa ediyor. Amatör spor kulüplerine desteklerinden ötürü kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı