Bursa’da Çevre Mühendisliği’nde ikizlerden sürpriz mezuniyet


Gündem 1.07.2021 12:00:00 0
Bursa’da Çevre Mühendisliği’nde ikizlerden sürpriz mezuniyet

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü, mezun olmaya hak kazanan 58 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi. Ayrı yumurta ikizleri Büşra ile Burcu kardeşlerin dönem birincisi ve dönem ikincisi olduklarının açıklanması törene damga vurdu.

BURSA (İGFA) - BUÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, çevre felaketleri ile yüz yüze gelmeden önce çevrecilik konusunun pek de önemsenmediğini söyledi.

Hayatın bir denge üzerinde devam ettiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Adaletli olmamız gerekiyor. Canlı, cansız, çevre, toplum veya yaratılmış ne varsa hepsine karşı adaletli olmalıyız. Eğer böyle davranırsak, bilgece bir toplum yapısına bürünmüş oluruz. Çevre felaketlerinden sonra görüyoruz ki; çevrecilik bir zorunluluktur. Bilimsel bir gerçekliktir. Marmara’da bugün görülen müsilajın tek nedeni de insanlığın tabiatı hoyratça kirletmesidir. İşte bugün mezun olan gençlerimiz de böyle bir misyon ile hayata başlayacaklar. Yükünüzün ağır olduğunu biliyoruz. Ancak sürdürülebilir bir çevre için sizlerin gayretine ihtiyacımız var” diye konuştu. Rektör Kılavuz, akademisyenlere ve ailelere de verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

İKİZLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Karaer de konuşmasında dünyanın çevre mühendislerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Prof. Dr. Feza Karaer, öğrencilere kendi değerlerinin farkında olmaları tavsiyesinde bulundu. Öte yandan anı belgesi takdim töreninde sürpriz bir gelişme yaşandı.  Aynı bölümde okuyan ikizler Büşra ve Burcu Acel’in dönem birinciliği ve ikinciliğini paylaştıkları açıklandı. İlkokuldan itibaren aynı sınıflarda eğitim görmeye devam ettiklerini açıklayan kardeşler, üniversiteyi birinci ve ikinci bitirmiş olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Büşra ve Burcu, aileleriyle birlikte anı belgelerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un elinden aldı. Simge Çağlar isimli öğrenci de dönem üçüncülüğünü elde etti.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.