Bursa’da CHP’li kadınlardan İstanbul’daki kısıtlı miting kararına tepki


Gündem 19.06.2021 13:00:00 0
Bursa’da CHP’li kadınlardan İstanbul’daki kısıtlı miting kararına tepki

CHP Bursa İl Kadın Kolları, bugün İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’nda yapılan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” miting için katılımın İstanbul Valiliği kararıyla 1.000 kişi ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi. CHPli kadınlar fesih kararının yürürlüğe girmesi için açıklanan 1 Temmuz tarihinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, düzenlediği basın toplantısında Maltepe’de en az 2 milyon kişilik alanın sadece bini kişi ile sınırlandırılmasının, kadınlardan korktuklarını gösterdiğini söyledi.

“Kotalar Bize Dar” diyerek yola çıkan CHP Kadın Kolları olarak, “Sayılar Bize Dar” sloganıyla tüm yurtta eşzamanlı basın açıklaması yapıldığını vurgulayarak, "İstanbul’da toplanan kız kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz" dedi. Danıştayın 1 Haziran 2021 tarihinde açılan davaya yönelik, "idarenin savunması alındıktan sonra inceleme gerektiğine" hükmettiğini anımsatan CHPliler, "Türkiye’de tek adam rejiminin talimatı ile işleyen hukuk sistemi ağır ve hantal! Danıştay’a yaptığımız başvuru henüz sonuçlanmadı. Savunma için iki ay bekleyen Danıştay’ın, fesih kararı yürürlüğe girene kadar karar mekanizmasını çalıştırmayacağı görülüyor. Bu nedenle, fesih kararının yürürlüğe giriş tarihi iç hukuk yolları tükenene kadar ertelenmelidir" dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı