Gündem

Gündem Haberleri

Bursa’da ecdada vefa


Gündem 17.06.2021 14:00:00 0
Bursa’da ecdada vefa

Osmanlı Devletinin ikinci kurucusu sayılan aynı zamanda hem devletin hem de Bursa’nın imar ve ihyasında önemli bir rol üstlenen Sultan Çelebi Mehmed, vefatının 600’üncü yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Sultan Çelebi Mehmed ve Devri Sempozyumu’nda anıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle ‘Sultan Çelebi Mehmed ve Devri Sempozyumu düzenlendi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Feridun Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr.Kamil Özer ile akademisyenler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sempozyum Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cafer Çiftçi, 3-4 aylık yoğun bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan sempozyumda 24 akademisyenin Sultan Çelebi Mehmed’in hayatı, devlet yönetimi, o dönemde Bursa’nın imar ve ihyasına yönelik bildiriler sunacağını söyledi.

"YENİ NESİLE ANLATMALIYIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Osmanlı’yı kuran, ilk 6 padişaha ev sahipliği yapan Bursa’nın ruhaniyetli bir şehir olduğunu hatırlattı. Bütün dünyaya Bursa’nın bu değerlerini anlatmak istediklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa’nın Türk Dünyası Başkenti olması için çalışıyoruz. Başvurularımızı yaptık, süreç devam ediyor. Yıldırım Belediyemiz sürpriz bir proje yapacak. Bu tür etkinlikleri Yıldırım Beyazıt Türbesi’nde de yapabileceğiz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocuklarımızın ilgi alanları değişse de biz bu değerlerimizi gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. İnşallah bu sempozyumdaki bildirileri de kitaplaştırıp, kalıcı bir esere dönüştürmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.


Prof. Dr. Orhan Değer: Arı havasını hastalarda deneyeceğiz Antalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı'nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda sağlıklı yaşama dair önemli paylaşımlar
BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu