Bursa’da, konutların yüzde 79’u sigortalanmayı bekliyor


Gündem 3.11.2021 13:30:00 0
Bursa’da, konutların yüzde 79’u sigortalanmayı bekliyor

Toplam 670 bin 750 konutun bulunduğu Bursa’da, konutların yüzde 79’u sigortalanmayı bekliyor.

BURSA (İGFA) -  Türkiye’deki konut sigortası sahipliğinin mevcut durumuna ilişkin bilgi veren Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün,  konut sigortasının, kişilerin evlerinde karşılaşabileceği hasarlara karşı güvence sağlayan bir ürün olduğunun altını çizdi.

Türkiye genelindeki sahiplik oranının yüzde 18 civarında olduğunu kaydeden Örkün, son dönemde Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerini hatırlatarak, "Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. İklim krizleri nedeniyle gelecek yıllarda aşırı sıcaklıkların ve aşırı yağışların daha sık görülmesi muhtemel. Pandeminin de etkisiyle daha fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizde, irili ufaklı birçok riskin meydana gelmesi olası. Bu nedenle en değerli yaşam alanımız olan evlerimizde riskleri güvence altına almak daha fazla önem kazandı” dedi.

Bursa ili özelinde bakıldığında toplamda 670 bin 750 konutun sadece yüzde 21’inin sigortalı olduğunu gözlemlediklerini belirten Örkün, "Dolayısıyla Bursa'daki konutların çok büyük çoğunluğu sigortalanmayı bekliyor. Ekonomik, standart ve kapsamlı paket seçeneklerimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda özel çözümler üretiyoruz. Ayrıca müşterilerimiz, ürüne ek olarak kombi/klima bakımından halı/koltuk yıkamaya kadar birçok kolaylaştırıcı asistans hizmetinden de faydalanabiliyor” diye konuştu.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı