Bursa’da meslek liselerine dijital destek


Gündem 3.06.2021 04:00:00 0
Bursa’da meslek liselerine dijital destek

BEBKA desteği ile BTSO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BALKANTÜRKSİAD iş birliğinde Dijital Dönüşüm; Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Binalar Projesi kapsamında Tophane Meslek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atölye sınıflarının açılışı gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - BEBKA desteği ve Bursa Ticaret Sanayi Odası ve Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ortaklığında hayata geçirilen Dijital Dönüşüm; Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Binalar Projesi kapsamında Bursa Tophane Meslek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) atölye sınıflarının açılışı Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Osman Mesten ve proje paydaşı kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dijital Dönüşüm; Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Binalar Projesi kapsamındaki atölye sınıflarının açılışına Bursa Valisi Yakup Canbolat, BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, BTSO Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen ve BTSO Konsey Üyesi Mustafa Dağlı katıldı.

Meslek liselerindeki öğrencilerin işgücü niteliklerinin artırılarak bölgede sektörel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini vurgulayan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, 2019 yılında açılan Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile okul-sanayi iş birliğinin kuvvetlenmesi için 27 projeye 15 milyon TL kaynak sağlayacaklarını söyledi. Ekonomik hedeflerimiz doğrultusunda mesleki eğitim kurumlarının kapasitelerini geliştirerek sektör dinamiklerinin taleplerinin de karşılanmasını istediklerini belirten Durak, "Yeni ders modülleri ile derslerin uygulamalı olarak daha etkin bir şekilde işleneceğine ve bunun okullar ile işletmeler arasındaki etkileşimi artıracağına inanıyoruz. Ajansımız olarak bölgemizde mesleki eğitim altyapısını geliştirilmesi ve sivil toplum kuruluşları ile mesleki eğitim kurumları arasındaki köprü olmamız, istihdamın güçlendirilmesi ortamına zemin hazırlıyor” diye konuştu.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak